Guàrdia Civil a Cerdanyola per l'operatiu contra els activistes independentistes
Guàrdia Civil a Cerdanyola per l'operatiu contra els activistes independentistes | Mónica García

 

 

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns nou independentistes acusats de planejar presumptament accions violentes. En un comunicat, la Guàrdia Civil ha detallat que els detinguts són membres dels CDR i se'ls investiga des de fa més d'un any per un presumpte delicte de terrorisme i per estar preparant accions violentes.

 

 

Un dels operatius s'ha realitzat a Cerdanyola del Vallès, tot i que també se'n han engegat a Mollet del Vallès i Sabadell. A les 5.30 hores, la Guàrdia Civil, amb una comitiva formada per set vehicles, ha entrat per la força a un pis de l'avinguda de Canaletes. Quatre hores després, al voltant de les 9.30 hores, l'escorcoll continua i encara no ha sortit ningú de l'habitatge. Per ara es desconeix si s'ha produït alguna detenció. Als voltants de les 10 del matí ha entrat al pis de Cerdanyola agents amb un gos.

 

 

 

 

Durant els registres s'ha localitzat, segons la Guàrdia Civil, “abundant material i substàncies, considerades precursores per la confecció d'explosius i susceptibles de ser utilitzades en la fabricació d'explosius“. A més, s'ha incautat abundant documentació i material informàtic pel seu estudi. No es descarten més detencions i la investigació continua sota secret de sumari.

 

 

Cotxes de la Guàrdia Civil en l'operatiu contra independentistes a Cerdanyola
Cotxes de la Guàrdia Civil en l'operatiu contra independentistes a Cerdanyola | Mónica García

 

 

 

L'Audiència Nacional

 

L'operació està ordenada pel jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional. A més de les detencions, agents de la Guàrdia Civil també estan fent entrades i escorcolls que han començat a primera hora del matí d'aquest dilluns. Cerdanyola és una de les poblacions on s'estan duent a terme.

 

 

En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més registres de la Guàrdia Civil. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC.

 

 

Més informació, aquí.