El camió cremant
El camió cremant | Cristóbal Castro

 

 

Pocs minuts abans de les dues del migdia d'aquest dimarts 24, un fort incendi ha tingut lloc a Terrassa. L'origen seria la cuba d'un camió cisterna que transporta matèries perilloses. Com a conseqüència de les flames i del perill que pot suposar, els serveis d'emergència han tallat totalment la C-16 al seu pas per Terrassa. 

 

 

Poc després de l'arribada dels serveis d'emergència, s'ha tallat en ambdós sentits la C-58 fins a dos quarts de quatre de la tarda. El ramal de sortida a Terrassa Centre s'ha hagut de mantenir sense circulació fins més enllà de dos quarts de sis de la tarda. La interrupció en les dues vies de circulació ha provocat el col·lapse i llargues retencions, de retruc, a la N-150 i a la C-243C. També s'han vist afectats el transport escolar entre els municipis de Viladecavalls i Ullastrell, o la circulació dels autobusos de TGO cap a la UAB i el municipi ullastrellenc.

 

 

Els serveis d'emergència actuant en l'incendi del camió
Els serveis d'emergència actuant en l'incendi del camió | Policia Municipal de Terrassa

 

 

L'accident hauria tingut lloc al km 19,9 en sentit Manresa. Els vehicles que circulaven propers al lloc afectat han estat evacuats. Sembla que no hi hauria ferits i que el conductor ha pogut sortir pel seu propi peu del vehicle. El camió portava tres cubes, en una 15.000 litres de gasoil i en una altra 20.000 de benzina. Els veïns parlen de dues explosions fortes i d'una gran bola de foc. 

 

 

Ha estat un bomber fora de servei el primer en avisar el 112. Protecció Civil ha activat el Transcat per l'incendi. L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el Pla d'Emergència Municipal.

 

 

  

 

 

El fum, negre, s'ha pogut veure des de gairebé tota la ciutat. Fonts dels Bombers han informat que per precaució i donada la radiació derivada d'aquesta actuació s’ha tallat la circulació de trens. Ferrocarrils de la Generalitat ha confirmat el tall de circulació entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, i han habilitat un servei alternatiu per carretera. 

 

 

Paral·lelament, els Bombers també han fet una línia de defensa per evitar que les flames afectessin la vegetació als marges de la carretera. Malgrat aquesta precaució no s'ha pogut evitar que s'origenessin petits incendis al voltant. En l'incendi hi ha treballat fins a 11 dotacions de bombers, Mossos, SEM i Policia Municipal de Terrassa.

 

 

L'incident ha deixat aquestes espectaculars imatges.

 

 

 

La C-58 i la c-16 han quedat tallades mentre els serveis d'emergència actuen
La C-58 i la c-16 han quedat tallades mentre els serveis d'emergència actuen | Policia Municipal de Terrassa