El violagambista i compositor Jordi Savall

El violagambista i compositor Jordi Savall | fundaciocima.org

 

 

La Junta Directiva de l'Acadèmia Catalana de Música va atorgar el Premi a la Trajectòria al veí de Bellaterra i mestre musical Jordi Savall. Ho va fer aquest passat dissabte 21 de setembre, a l'Atlàntida de Vic, durant la primera edició dels premis Alícia. Hi van ser premiats també altres artistes catalans com Rosalía, la Balkan Paradise Orchestra, el centre Xamfrà, el Quartet Casals, Benet Casablancas i Rafael Argullol, el Taller de Músics i el Grup Enderrock, entre altres. 

 

 

El gerent de l'Acadèmia, Manel Montañés, va destacar en declaracions a l'ACN que el premi a Savall li era lliurat “per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional, així com pel seu ampli reconeixement internacional i desenvolupament d'una gran tasca pedagògica i social”. Afegia que la junta “no ha tingut cap dubte” en atorgar el premi a Savall perquè “és una de les persones musicalment més excel·lent”.

 

 

Segons va explicar el gerent, tant els finalistes com els premiats han estat escollits pels acadèmics, tant individuals com entitats, i que representen unes 90.000 persones relacionades amb la música arreu de Catalunya. Els guanyadors han rebut un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura.

 

 

Els premis Alícia estan impulsats per l'Acadèmia Catalana de la Música i, com va afirmar Montañés, volen “posar en valor de manera transversal, sense distincions de gènere ni etiquetes estilístiques, la música com a art“. Durant la cerimònia es van donar fins a onze premis a diferents professionals i entitats del sector de la música d'un total de quaranta finalistes escollits pels acadèmics.