El mestre bellaterrenc Jordi Savall, premi Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música

by | set. 24, 2019 | Cultura

El violagambista i compositor Jordi Savall

El violagambista i compositor Jordi Savall | fundaciocima.org

 

 

La Junta Directiva de l'Acadèmia Catalana de Música va atorgar el Premi a la Trajectòria al veí de Bellaterra i mestre musical Jordi Savall. Ho va fer aquest passat dissabte 21 de setembre, a l'Atlàntida de Vic, durant la primera edició dels premis Alícia. Hi van ser premiats també altres artistes catalans com Rosalía, la Balkan Paradise Orchestra, el centre Xamfrà, el Quartet Casals, Benet Casablancas i Rafael Argullol, el Taller de Músics i el Grup Enderrock, entre altres. 

 

 

El gerent de l'Acadèmia, Manel Montañés, va destacar en declaracions a l'ACN que el premi a Savall li era lliurat “per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional, així com pel seu ampli reconeixement internacional i desenvolupament d'una gran tasca pedagògica i social”. Afegia que la junta “no ha tingut cap dubte” en atorgar el premi a Savall perquè “és una de les persones musicalment més excel·lent”.

 

 

Segons va explicar el gerent, tant els finalistes com els premiats han estat escollits pels acadèmics, tant individuals com entitats, i que representen unes 90.000 persones relacionades amb la música arreu de Catalunya. Els guanyadors han rebut un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura.

 

 

Els premis Alícia estan impulsats per l'Acadèmia Catalana de la Música i, com va afirmar Montañés, volen “posar en valor de manera transversal, sense distincions de gènere ni etiquetes estilístiques, la música com a art“. Durant la cerimònia es van donar fins a onze premis a diferents professionals i entitats del sector de la música d'un total de quaranta finalistes escollits pels acadèmics.

Vols llegir més…?

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: