Crema catalana, o de Sant Josep, per començar la tardor

by | set. 25, 2019 | Pa Amb Oli

La crema catalana és el postre més icònic de la nostra gastronomia

La crema catalana és el postre més icònic de la nostra gastronomia | deplatenplat.cat

 

 

El passat dilluns 23, a les 09.50 h del matí, va arribar la tardor. Una època a on tornem a mirar l'armari per a canviar la roba i a on molts bescanvien, a taula, les amanides pels plats de cullera. Tanmateix, la tardor és temps també de dolços, especialment a la cuina catalana, on s'esprem fins a l'últim polsim de sucre entre pastissos, panellets, i postres de diversos tipus un cop comencen a caure les fulles. 

 

 

I és que, tot i que la crema catalana que us portem avui és més típica de Sant Josep, aquesta crema cremada fa molts anys que es cuina durant tot l'any, i és potser una de les postres més representatives de la nostra gastronomia. Una opció perfecta per acabar un bon àpat sense renunciar a les tradicions que fan del nostre receptari un dels més extensos del món.  

 

 

 

Us atreviu a fer-la? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a 4 persones?

  • 500 ml de llet sencera
  • 6 rovells d’ou
  • 100 g de sucre
  • Mitja branca de canyella
  • Mitja pela de llimona
  • 10 g de maicena
  • Una mica de sucre per cremar al final

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer apartem una mica de llet en un gotet i hi diluïm la maicena. Ho reservem
  • Escalfem la llet en un cassó, la branca de canyella i la pela de llimona
  • Quan comenci a bullir, apaguem el foc i deixem infusionar la llet 10 minuts. La colem i reservem a part
  • Mentrestant, blanquegem els rovells d’ou amb el sucre en un bol: batem bé els rovells i el sucre amb una batedora de mà fins aconseguir un color més blanquinós
  • Ara tornem a posar la llet a cuinar. L'escalfem a foc suau i afegim la mescla dels rovells i sucre mentre anem remenant amb la batedora de mà, sempre en la mateixa direcció
  • Quan veiem que la mescla comença a espessir, incorporem el gotet de llet amb la maicena diluïda mentre seguim remenant
  • Apaguem el foc quan la llet estigui a punt de bullir, sense deixar que bulli, ja que això podria fer que es tallés la crema
  • Si quedés algun grumoll, podem passar la crema per un colador fi
  • Posem la crema catalana en bols individuals -normalment cassoletes de fang- i deixem que es refredi (la podem posar a la nevera)
  • Just abans de servir-la, escampem sucre per sobre i el cremem amb una pala o bufador. És millor posar el sucre a poc a poc i anar-lo cremant que no pas posar-lo tot de cop ja que, en cas de fer-ho, la crema absorbiria el sucre i no es cremaria tan bé

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: