Crema catalana, o de Sant Josep, per començar la tardor

by | set. 25, 2019 | Pa Amb Oli

La crema catalana és el postre més icònic de la nostra gastronomia

La crema catalana és el postre més icònic de la nostra gastronomia | deplatenplat.cat

 

 

El passat dilluns 23, a les 09.50 h del matí, va arribar la tardor. Una època a on tornem a mirar l'armari per a canviar la roba i a on molts bescanvien, a taula, les amanides pels plats de cullera. Tanmateix, la tardor és temps també de dolços, especialment a la cuina catalana, on s'esprem fins a l'últim polsim de sucre entre pastissos, panellets, i postres de diversos tipus un cop comencen a caure les fulles. 

 

 

I és que, tot i que la crema catalana que us portem avui és més típica de Sant Josep, aquesta crema cremada fa molts anys que es cuina durant tot l'any, i és potser una de les postres més representatives de la nostra gastronomia. Una opció perfecta per acabar un bon àpat sense renunciar a les tradicions que fan del nostre receptari un dels més extensos del món.  

 

 

 

Us atreviu a fer-la? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a 4 persones?

  • 500 ml de llet sencera
  • 6 rovells d’ou
  • 100 g de sucre
  • Mitja branca de canyella
  • Mitja pela de llimona
  • 10 g de maicena
  • Una mica de sucre per cremar al final

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer apartem una mica de llet en un gotet i hi diluïm la maicena. Ho reservem
  • Escalfem la llet en un cassó, la branca de canyella i la pela de llimona
  • Quan comenci a bullir, apaguem el foc i deixem infusionar la llet 10 minuts. La colem i reservem a part
  • Mentrestant, blanquegem els rovells d’ou amb el sucre en un bol: batem bé els rovells i el sucre amb una batedora de mà fins aconseguir un color més blanquinós
  • Ara tornem a posar la llet a cuinar. L'escalfem a foc suau i afegim la mescla dels rovells i sucre mentre anem remenant amb la batedora de mà, sempre en la mateixa direcció
  • Quan veiem que la mescla comença a espessir, incorporem el gotet de llet amb la maicena diluïda mentre seguim remenant
  • Apaguem el foc quan la llet estigui a punt de bullir, sense deixar que bulli, ja que això podria fer que es tallés la crema
  • Si quedés algun grumoll, podem passar la crema per un colador fi
  • Posem la crema catalana en bols individuals -normalment cassoletes de fang- i deixem que es refredi (la podem posar a la nevera)
  • Just abans de servir-la, escampem sucre per sobre i el cremem amb una pala o bufador. És millor posar el sucre a poc a poc i anar-lo cremant que no pas posar-lo tot de cop ja que, en cas de fer-ho, la crema absorbiria el sucre i no es cremaria tan bé

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: