Un grup de la UAB engega un micromecenatge per la recerca contra el Parkinson

by | set. 25, 2019 | Societat

Membres del grup de recerca de la UAB, que dirigeix Salvador Ventura

Membres del grup de recerca de la UAB, que dirigeix Salvador Ventura | UAB

 

 

Un projecte de la Universitat Autònoma de Barcelona per avançar en la cerca d'una teràpia efectiva contra el Parkinson ha estat seleccionat per la plataforma Precipita per buscar finançament a través del micromecenatge. El finançament permetrà aprofundir en l'estudi de la molècula SynuClean-D, que ja s'ha mostrat eficaç per detenir i revertir la neurodegeneració que provoca la malaltia en cultius cel·lulars i en un model animal simple.

 

 

El projecte per al desenvolupament de SynuClean-D com a molècula terapèutica per al tractament de la malaltia de Parkinson està liderat per Salvador Ventura, investigador de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) i del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB.

  

 

La malaltia de Parkinson afecta més de 7 milions de persones a tot el món. És la segona patologia neurodegenerativa més freqüent després de l'Alzheimer i actualment és incurable. Es caracteritza per l'acumulació de dipòsits de proteïnes en les neurones dopaminèrgiques (les que produeixen dopamina).

 

 

La malaltia podria ser curable

  

Després d'analitzar més de 14.000 molècules, Salvador Ventura i el seu equip van identificar SynuClean-D, van demostrar la seva capacitat per inhibir l'agregació de l'alfa-sinucleïna i trencar les fibres amiloides ja formades, evitant així el començament del procés que desencadena la malaltia i revertint els processos neurodegeneratius ja iniciats. Els estudis es van dur a terme en cultius de cèl·lules neuronals humanes i en el cuc Caenorhabdiis elegans, un dels models animals simples més utilitzats per a l'estudi de malalties neurodegeneratives.

  

  

El projecte de micromecenatge presentat ara en Precipita permetria avançar en l'estudi de les qualitats de SynuClean-D en un model animal més complex, en què els investigadors avaluaran l'eficàcia i seguretat del tractament. “En cas d'èxit, estaríem una mica més a prop dels assajos clínics en humans i, per tant, del pacient”, assenyala Salvador Ventura. 

 

  

Els investigadors esperen poder aconseguir la recaptació màxima per poder-ho dur a terme, fixada en 25.000 euros.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Cada persona de la comarca genera més d’un quilo de deixalles al dia

Cada persona de la comarca genera més d’un quilo de deixalles al dia

El darrer any, 2020, cada vallesà ha produït un total de 435 quilos de deixalles i el que significa 1,2 quilos de residus al dia. Així ho asseguren les dades que ha presentat Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Occidental a través de l’Observatori de residus.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: