
La iniciativa gastronòmica més important de l'any a Sant Cugat del Vallès, el Sant Cugat Va de Tapes, torna a ser a punt de començar. Del dijous 26 de setembre al diumenge 6 d'octubre, fins a 26 bars i restaurants de la ciutat veïna oferiran les seves propostes gastronòmiques en format de tapa, juntament amb un quinto o una canya d’Estrella Damm, per 2'5 euros.
Els establiments celebraran 11 dies d'aquesta proposta que enguany arriba a la seva vuitena edició, organitzada per Estrella Damm. Els comerços prepararan tapes específiques per les jornades, competint pel guardó a la millor tapa, que serà votat pels clients que hi participin. L'any passat va ser atorgat a l'establiment Vdegust, ibèrics i formatges.
Aquesta és la llista dels 26 establiments que hi participaran i les seves tapes:
- Bar Hamburg – Mini pita de cochinita pibil amb ceba dolça i ruca
- Bar Rusiñol – Maxi croqueta de bacallà amb allioli sobre pebrot del piquillo
- Bodega Tomàs – Fajita de pulled pork amb pebrotada i formatge emmental
- Brau – Artifici de fals tomàquet de brandada de bacallà amb sorra d’olivada
- Cafè Belgrado – Rock n Roll de pastrami de salmó amb picada criolla i maionesa
- Doctor Lagarto – Bunyols de carbassó amb salsa de iogurt i mostassa
- El Celler d'en Medir – Pa de coca de Folgueroles amb sobrassada i brie fos, i amb reducció de melmelada de figues, mel, un toc de ceba cruixent i ruca
- El Dehesa – Panet amb filets de pit de pollastre macerats amb all i soja, amb pebrot i salsa tzatziki
- Erreka – Poke Bowl d’arròs salvatge, quinoa, alvocat, salmó, mango, maionesa de soja i oli de sèsam
- Granja Montserrat – Rulo de bacallà amb verduretes i salsa beixamel
- Restaurant La Bolera – Torradeta amb botifarra esparracada i escalivats
- La Flama de la Bolera – Broqueta de secret ibèric amb pinya, patata a la brasa i salsa teriyaki
- Les Voltes – Sandvitx de cansalada, salsa hoisin i coleslaw
- Lets Burger – BBQ Ribs, costella a la barbacoa
- MUT. La Cafeta Gastronòmica – Croqueta líquida de salmorejo amb pernil i ou dur
- Restaurant Rancho El Paso – Caneló de bolets silvestres amb beixamel de ceps
- Sabàtic – Aleta de pollastre cuita a baixa temperatura amb salsa kimchee feta al nostre estil
- Somewhere Cafe – Ravioli de pedrer al txilindron amb parmentier trufada
- Spoon Coffee & Breaks – Xarrup de meló i menta amb cruixent de pernil
- Stanford Gourmet Burger – Hamburguesa de vedella ecològica, amb ruca, formatge cheddar, ceba saltejada amb bacó i salsa hoisin a la mostassa amb germinat de remolatxa
- La Taverna Catalana – Trinxat de la Cerdanya amb cansalada ibèrica i ou de guatlla
- Telefèric – Taco de cresta vermella: pollastre de corral marinat amb barreja asiàtica
- Tost L'Art de l'entrepà – Cua de llagostí embolicada amb carbassó arrebossat i acompanyada de salsa oriental
- VDGust Ibèrics i formatges – 3 torrades: Brie, tomàquet semi sec i encenalls d’ibèric; botifarra d’ou amb mostassa i parmesà; sobrassada picant amb formatge de cabra
- Versió Original – Mini fondue de quatre formatges amb ceba crispy i cibulet
- Volàtil – Bao de bulgogi en salsa hoisin amb pico de gallo mexicà
Entre tots els participants del concurs se sortejarà un sopar per a dos comensals.