Cotxes de la Guàrdia Civil en l'operatiu contra independentistes a Cerdanyola
Cotxes de la Guàrdia Civil en l'operatiu contra independentistes a Cerdanyola | Mónica García

 

 

El jutge de l'Audiència Nacional ha decidit, aquest 26 de setembre, enviar a presó comunicada i sense fiança els set membres dels CDR detinguts des de dilluns després d'haver-los interrogat aquest dijous. Entre els detinguts es troba el veí de Cerdanyola Edu Garzón. Els detinguts estan acusats de terrorisme després que hagin caigut els delictes de rebel·lió i tinença d'explosius.

 

 

El titular del jutjat d'instrucció 6 de l'AN, Manuel García Castellón, els investiga per delictes de pertinència a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls. El magistrat considera que hi ha indicis que els set arrestats formen part d'ERT (Equips de Resposta Tàctica), “una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la república catalana per qualsevol via, incloses les violentes”.

 

 

El jutge no incorpora el delicte de rebel·lió que constava a la nota que va difondre dilluns la fiscalia. García Castellón entén que la “gravetat de les penes que comporten els delictes que se'ls imputen, la capacitat de destruir proves”, la possibilitat de fugida i de reiteració delictiva justifiquen la presó.

 

 

Acusats de tinença d'explosius, conspiració per a estralls i integració a organització terrorista

 

El magistrat ha adoptat les mesures cautelars que sol·licitava la fiscalia que ha demanat presó incondicional per a tots ells i els ha acusat de delictes de tinença d'explosius, conspiració per a estralls i integració a organització terrorista “amb la finalitat de subvertir l'ordre constitucional i alterar greument la pau pública”. Els lletrats d'Alerta Solidària, que porten la defensa de cinc d'ells, han intentat demostrar durant l'interrogatori que la seva entrada a presó no era necessària, ja que són “persones normals”.

 

 

El cerdanyolenc detingut ha declarat aquest 26 de setembre davant l'Audiència Nacional. Garzón va ser detingut el dilluns 23 de setembre per la Guàrdia Civil. El cos policial va escorcollar el seu pis durant set hores. El mateix dilluns, el veí de Cerdanyola va ser traslladat a Madrid, on es troba ara per prestar declaració davant el jutge. Els altres dos cerdanyolencs detinguts el dia 23 – ara viuen a Sabadell -, van ser posats en llibertat amb càrrecs per terrorisme hores després de ser detinguts.