Alumnes de l’Escola Waldorf fan una neteja del bosc per la Vaga pel Clima

by | set. 30, 2019 | Societat

Els alumnes van apilar les deixalles que no van poder tirar a les escombraries al Pla dels Estels

Els alumnes van apilar les deixalles que no van poder tirar a les escombraries al Pla dels Estels | H. Figuerola

 

 

Vora 70 alumnes de l'Escola Waldorf – Steiner el Til·ler van dur a terme una neteja dels boscos del voltant de Bellaterra, extraient grans quantitats de brossa. Ho van fer el passat divendres 27 de setembre, coincidint amb la Vaga Mundial pel Clima organitzada pels diferents col·lectius de Fridays For Future a diferents ciutats del món. 

 

 

 

Segons indica la directora del centre, Esther Llamas, “va ser una iniciativa sorgida dels mateixos alumnes pel dia de la Vaga Mundial pel Clima”. Explica la responsable de l'escola que “en comptes de fer vaga, els alumnes van voler fer una acció més activa i van decidir anar al bosc a netejar-lo una mica”. Tanmateix, Llamas lamenta que “en van treure brossa com si fos un abocador“, una quantitat molt més alta de la que podien gestionar. 

 

 

Brossa acumulada al Pla dels Estels

Brossa acumulada al Pla dels Estels | H. Figuerola

 

 

De fet, tal com explica una de les docents que va participar en l'acció, “portàvem només quatre bosses de plàstic perquè esperàvem trobar poca cosa”. La quantitat de residus que es van trobar, però, els va desbordar: “al costat del camí, a la barrancada, vam veure que hi havia de tot: restes d'obra, neumàtics, plàstic de tota mena…”, lamenta. 

 

 

Aquesta docent explica que van portar “carretons i bosses i vam baixar tot el que vam poder a l'escola Waldorf”, tot i que no van poder carregar els voluminosos, que van ser apilats al Pla dels Estels “a l'espera que l'Ajuntament de Cerdanyola vingui a emportar-s'ho”. D'altra banda, la mestra informa que ha trucat el matí d'aquest dilluns 30 al consistori perquè vinguin a buscar les deixalles. 

 

 

La iniciativa té visos de repetir-se, asseguren des del centre, ja que els mateixos alumnes expliquen que volen fer-ho més sovint, diuen des del centre. I és que a una iniciativa que s'havia originat al grup de 3r d'ESO, van sumar-s'hi també molts alumnes de 4t d'ESO i primer curs de Batxillerat. La mestra participant aplaudeix que “és una bona manera de portar als adolescents a l'entorn natural, i així se senten súper bé i útils, que ho necessiten”, i afirma que, per la pròxima ocasió, entraran en coordinació amb la brigada municipal per millorar la gestió de la neteja. 

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: