La Via Verda torna al seu traçat original, al costat de la línia de Ferrocarrils
La Via Verda torna al seu traçat original, al costat de la línia de Ferrocarrils | Jordi Tardós

 

 

Després de sis mesos de desviament per obres, la Via Verda a l'altura de Bellaterra ja torna a tenir el seu traçat original, paral·lel a les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El camí es va desviar el mes d'abril a causa d'unes obres de l'empresa de transports. Uns treballs que han complert el calendari previst per la seva primera fase, que implicava sis mesos de feina al mig de l'itinerari original del camí saludable. 

 

 

En conseqüència, la Via Verda va ser desviada entre l'estació de Ferrocarrils i el seu primer pont de vianants, en direcció  a Sabadell, amb la intenció de construir els habitacles que han d'incloure les màquines i transformadors per la subestació elèctrica. Ara, amb la finalització de la primera fase de les obres, els vianants podran tornar a emprar el recorregut habitual

 

 

En la segona fase de les obres, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya inclourà la maquinària necessària perquè la subestació funcioni. Una instal·lació que permetrà millorar el servei dels combois, així com la seva afluència

 

 

Pel que fa als vehicles pesants que havien passat per la via, segons indiquen des de Ferrocarrils, el seu pas disminuirà en els pròxims dies, ja que no hi haurà moviment de terres. Preguntats també sobre uns esvorancs sorgits al costat de la Via Verda coïncidint amb les obres, des de l'empresa de transport neguen que tinguin cap relació amb la construcció o el pas de maquinària pesant de les seves obres.  

 

 

La Via Verda ha quedat ampliada a la zona després de l'actuació
La Via Verda ha quedat ampliada a la zona després de l'actuació | Jordi Tardós