Centre Cívic i oficines de l'EMD de Bellaterra | J. Tardós

 

 

Els comptes de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra pel 2018 acaben amb un balanç positiu de 36.277,32 euros. Així ho va indicar la Secretària de l'administració bellaterrenca, Beatriz Ripoll, aquest dilluns 30 de setembre, durant la celebració del Ple extraordinari de la Junta de Veïns de Bellaterra, que es va celebrar a les 20 h al Centre Cívic. Podeu consultar el vídeo aquí

 

 

El tancament dels comptes de l'EMD, que es poden consultar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, mostra també un romanent de tresoreria de 65.184,25 euros, segons explicava Ripoll. També va exposar que els comptes ja van ser presentats a la Comissió Especial de Comptes el 17 de juliol, un organisme que presideix el president de l'EMD, Ramon Andreu, i al que assisteixen també la mateixa Secretària, l'assessor comptable de l'EMD, Jordi Vilallonga, i els representants d'ERC Bellaterra, Quim Oltra, i de Convergents, Jordi Macarulla.

 

 

D'altra banda, la Secretària de l'entitat va indicar que encara hi ha dues quantitats pendents de cobrament per l'EMD de Bellaterra que no s'han inclòs en l'exposició dels estats i comptes de l'entitat pel 2018. D'una banda, un pendent de pagament de 109.649 euros, de subvencions de la Diputació de Barcelona que ja van arribar aquest 2019. A part, s'espera el cobrament de 182.000 euros pendents de l'Ajuntament de Cerdanyola. A més, va puntualitzar que pel 2018 es va demanar una pòlissa de crèdit de 110.000 euros al Banc Sabadell, inferior a la de 140.000 demanada per l'exercici de 2017. 

 

 

Sobre els resultats dels comptes, al Ple només es va pronunciar Jordi Macarulla, per Convergents, que va remarcar que “hem expressat sempre la nostra no total conformitat amb els gastos de l'EMD de Bellaterra”, tot i que va afegir que l'estat de comptes era correcte i van votar a favor de la seva aprovació, juntament amb Gent per Bellaterra. ERC Bellaterra va votar-hi en contra. 

 

 

Concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau

 

D'altra banda, el segon i últim punt de l'Ordre del Dia del plenari va  incloure la ratificació de la concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant PauElisabeth Fernández Parra com a gestora de l'espai i el servei de bar. Segons va informar el vocal de Gent per Bellaterra, Guillem Nadal, un cop reunida la mesa de concessió el passat 27 d'agost, es va corroborar que “només hi va haver una sol·licitud”. Després de fer la “comprovació que complia els mínims exigibles”, se li va atorgar a Fernández la concessió. 

 

 

Aquí podeu llegir el document de la cessió:

 

Ratificació de la concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau, setembre 2019

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

 

Per la seva banda, Jordi Macarulla va dir que “també vam expressar que les condicions de la convocatòria per la concessió no ens van semblar tot el correctes que podien ser”. A més, va afegir que “poca gent ha vist que podria ser una proposta interessant”, argumentant que la prova estava en què només s'havia presentat un sol·licitant. 

 

 

Tant ERC Bellaterra com Convergents es van abstenir i la ratificació va tirar endavant amb els cinc vots de Gent per Bellaterra

 

 

La següent sessió plenària ordinària, per demanda de Jordi Macarulla, va quedar fixada de forma informal pel dilluns 28 d'octubre.