L’EMD de Bellaterra tanca el 2018 amb 36.000 euros de benefici

by | oct. 1, 2019 | Política

Centre Cívic i oficines de l'EMD de Bellaterra | J. Tardós

 

 

Els comptes de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Bellaterra pel 2018 acaben amb un balanç positiu de 36.277,32 euros. Així ho va indicar la Secretària de l'administració bellaterrenca, Beatriz Ripoll, aquest dilluns 30 de setembre, durant la celebració del Ple extraordinari de la Junta de Veïns de Bellaterra, que es va celebrar a les 20 h al Centre Cívic. Podeu consultar el vídeo aquí

 

 

El tancament dels comptes de l'EMD, que es poden consultar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, mostra també un romanent de tresoreria de 65.184,25 euros, segons explicava Ripoll. També va exposar que els comptes ja van ser presentats a la Comissió Especial de Comptes el 17 de juliol, un organisme que presideix el president de l'EMD, Ramon Andreu, i al que assisteixen també la mateixa Secretària, l'assessor comptable de l'EMD, Jordi Vilallonga, i els representants d'ERC Bellaterra, Quim Oltra, i de Convergents, Jordi Macarulla.

 

 

D'altra banda, la Secretària de l'entitat va indicar que encara hi ha dues quantitats pendents de cobrament per l'EMD de Bellaterra que no s'han inclòs en l'exposició dels estats i comptes de l'entitat pel 2018. D'una banda, un pendent de pagament de 109.649 euros, de subvencions de la Diputació de Barcelona que ja van arribar aquest 2019. A part, s'espera el cobrament de 182.000 euros pendents de l'Ajuntament de Cerdanyola. A més, va puntualitzar que pel 2018 es va demanar una pòlissa de crèdit de 110.000 euros al Banc Sabadell, inferior a la de 140.000 demanada per l'exercici de 2017. 

 

 

Sobre els resultats dels comptes, al Ple només es va pronunciar Jordi Macarulla, per Convergents, que va remarcar que “hem expressat sempre la nostra no total conformitat amb els gastos de l'EMD de Bellaterra”, tot i que va afegir que l'estat de comptes era correcte i van votar a favor de la seva aprovació, juntament amb Gent per Bellaterra. ERC Bellaterra va votar-hi en contra. 

 

 

Concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau

 

D'altra banda, el segon i últim punt de l'Ordre del Dia del plenari va  incloure la ratificació de la concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant PauElisabeth Fernández Parra com a gestora de l'espai i el servei de bar. Segons va informar el vocal de Gent per Bellaterra, Guillem Nadal, un cop reunida la mesa de concessió el passat 27 d'agost, es va corroborar que “només hi va haver una sol·licitud”. Després de fer la “comprovació que complia els mínims exigibles”, se li va atorgar a Fernández la concessió. 

 

 

Aquí podeu llegir el document de la cessió:

 

Ratificació de la concessió del bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau, setembre 2019

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's millions of monthly readers.

 

Per la seva banda, Jordi Macarulla va dir que “també vam expressar que les condicions de la convocatòria per la concessió no ens van semblar tot el correctes que podien ser”. A més, va afegir que “poca gent ha vist que podria ser una proposta interessant”, argumentant que la prova estava en què només s'havia presentat un sol·licitant. 

 

 

Tant ERC Bellaterra com Convergents es van abstenir i la ratificació va tirar endavant amb els cinc vots de Gent per Bellaterra

 

 

La següent sessió plenària ordinària, per demanda de Jordi Macarulla, va quedar fixada de forma informal pel dilluns 28 d'octubre. 

Vols llegir més…?

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

La qüestió econòmica i de contractació va tenir un fort pes en el passat ple ordinari de l’EMD de Bellaterra, que va tenir lloc de forma telemàtica el 25 d’abril . L’òrgan de l’administració bellaterrenca va exposar les tasques, ingresos i despeses que s’havien treballat durant el primer trimestre del 2022 i presentar el tancament de l’any 2021 pel que fa a xifres. I és que segons els números presentats per la mateixa EMD, aquest primer trimestre del 2022 s’haurien ingressat 337.229 euros i s’haurien gastat 166.905 euros, sota una previsió de despesa total anual de 765.364 euros.

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

Recordo que la meva mare sempre em deia: “no et fiquis en política que et vindran a buscar”. Així començava la intervenció d’Albert Royo – exdirector del Diplocat i gran represaliat per la causa independentista – protagonista juntament amb d’altres 3.629 persones del llibre que ha publicat recentment el periodista i escriptor Jordi Panyella i que van presentar, ambdós testimonis, el passat 22 d’abril a la Sala d’Actes de Club Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: