Seixanta veïns van apropar-se a l’esplanada de la presó de Lledoners a acompanyar els presos polítics tancats al centre. Ho van fer amb l’autocar llogat per l’ANC de Bellaterra el passat 30 de setembre, en commemoració de la vigília de l’1 d’Octubre. L’Assemblea Nacional Catalana al poble aplaudeix l’èxit de la convocatòria i s’alegren que “l’autocar va quedar ple”.

La sortida va servir perquè alguns bellaterrencs coneguessin de primera mà les trobades que habitualment es fan a l’exterior de la presó, segons van indicar des de l’entitat, i es va fer un sopar multitudinari on els presents van portar el menjar de casa. Uns presents que, segons expliquen des de l’ANC Bellaterra, “van venir també d’altres poblacions del voltant”. 

“Hi va haver, com cada dia, el personatge de “Joan Bonanit”, que va cridant des de fora de la presó als presos i els hi va desitjant bona nit, i els presos el contesten”, rememora Enric Pallàs, membre de l’associació. Explica que va ser el més emocionant de la nit.  

Tanmateix, després del sopar es va visionar de lluny també l’encesa de farells a les 131 agulles de la muntanya de Montserrat, en representació dels 131 presidents de la Generalitat de Catalunya.

FOTOS: Delfí Sabartés