El grup Brothers Brass Band
El grup Brothers Brass Band | Brothers Brass Band

 

 

El 4 d’octubre es donarà el tret de sortida a la 29a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès. A partir d’aleshores, i fins al 13 d’octubre, al ciutat acollirà a més de 50 bandes i artistes locals i internacionals que actuaran en diferents punts de Cerdanyola. Un any més, les actuacions del Blues son gratuïtes i el programa musical va acompanyat d’altres activitats com tallers o exposicions (algunes d’elles són de pagament).

 

 

En total, se celebraran 56 concerts, 6 activitats infantils, 4 exposicions, 3 conferències, una masterclass i activitats diverses relacionades amb el blues i la música negra. A més, es faran servir principalment tres espais de la ciutat: el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), el Parc del Turonet, i com a novetat, els exteriors del Mercat de les Fontetes.

 

 

El primer tast del Festival es podrà fer el 4 d’octubre a les 20.30 h amb l’actuació inaugural del pianista i compositor Enma Fernández. El concert tindrà lloc al pati del MAC.

 

La nit gran del Blues

 

Durant 10 dies, s’oferiran concerts totes les nits a diferents indrets de la ciutat. La nit gran, però, serà la del 12 d’octubre amb les actuacions de format més gran a l’escenari del Parc del Turonet.

 

 

A partir de les 20 h del dissabte 12, l’escenari del Parc del Turonet acollirà les actuacions principals i més multitudinàries del festival de Blues. Els escarregats d’obrir la nit seran els catalans Sun Street Blues, un quintet amb influències de les bandes de blues de la Barcelona dels anys 90.

 

 

A les 21 h, pujarà a l’escenari Saron Creenshow, un music vingut des dels Estats Units amb una trajectòria que es remunta als anys 70. Com a curiositat, Crenshow toca una guitarra Liclle signada per B.B King. Tot seguit, a les 22.30 h, l’anglès Danny Bryant prendrà el relleu de la nit. Bryant ha compartit escenari amb musics com Santana o Joe Cocker. A més, el pròxim 20 de setembre publicarà el seu nou disc titulat ‘Means of scape’.

 

 

Per tancar la Nit Gran del Blues, a partir de mitjanit sortirà a l’escenari la banda de músics més jove de la vetllada: Imperial Jade. Es tracta d’un grup català que aquests 2019 ha publicat el seu segon disc titulat ‘On the rise’.

 

 

El grup barceloní Blueroomess
El grup barceloní Blueroomess | Blueroomess

 

 

 

Música al mercat

Siscu Campos, membre de la comissió del Blues, explica que el dissabte dia 5 d’octubre serà un dia especial perquè suposa una nova etapa dins del Festival. Es tracta de desplaçar el Festival completament al carrer. Des de primera hora del matí, al Mercat de les Fontetes i per entrar en calor, sonarà la banda Zebrass. Ja a la tarda, al Pla de les Alzines, seguiran els concerts i les activitats. Des de la Comissió, i com a novetat, s’espera que aquest dia arreplegui l’èxit.

 

 

El Blues als bars

També es comptarà amb 16 locals i bars de la ciutat que hi col·laboren tant amb exposicions, com concerts i activitats relacionades amb el Blues. Segons Siscu Campos, més de 100 comerços del poble tindran els aparadors amb detalls del blues i els restaurants  cuinaran plats ambientats en la temàtica. També la Biblioteca Central s’omplirà de concerts i activitats i els bars oferiran música en directe. Així doncs, la ciutat quedarà totalment submergida i contagiada amb aquest estil de música.

 

 

Referent cultural

El Festival de Blues de Cerdanyola és conegut arreu del territori català, sent un dels principals festivals d’aquest gènere musical. L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va destacar en la presentació de la 29a edició que és “un festival molt important per Cerdanyola que posa la cultura al capdavant”. A més, el batlle va explicar que aquest és el primer festival de blues de tot el país i que ha passat per moltes èpoques: “celebrem que el mandat anterior de govern apostés per fer d’aquest festival un esdeveniment anual”. La regidora de Cultura, Pepi Rivera, va afegir que es tracta d’un festival que busca una qualitat artística i abasta totes les edats a més d’apropar el públic d’arreu.

 

 

Podeu llegir aquí el programa del 29è Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès.