Descobertes milers de fotografies inèdites del santcugatenc Antoni Campañá

by | oct. 4, 2019 | Societat

 

Antoni Campañá i Bandranas amb la seva família

Antoni Campañá i Bandranas amb la seva família | Anna Valls i Campañá

 

 

La família del famós fotògraf de la Guerra Civil, el santcugatenc Antoni Campañá i Bandranas, ha trobat un arxiu de fotos inèdites amagades a la seva casa de Sant Cugat. Els seus néts, els bellaterrencs Plàcid Garcia-Planas i Toni Monné i Campañá, han destinat hores a la seva selecció i catalogació de les instantànies, que van ser publicades aquest dissabte 5 d'octubre al suplement 'Cultura/s' de l'edició en paper de La Vanguardia.  

 

 

Antoni Campañá i Bandranas (1906 – 1989) va ser un dels fotògrafs catalans amb una obra més extensa sobre la Guerra Civil Espanyola i amb més projecció internacional. També va ser conegut per treballar a diversos mitjans com La Vanguardia i El dia gràfic, a més de premsa esportiva com Vida deportiva i Dicen, del que va ser cofundador. Originari d'Arbúcies, va viure bona part de la seva vida a Sarrià, a Barcelona, i va acabar la seva vida a Sant Cugat, on s'han trobat bona part de les fotos i negatius en vidre inèdits trobats per la seva família. 

 

 

Segons explica la bellaterrenca Anna Valls, “durant una mudança van sortir una gran quantitat de fotos de la Guerra Civil Espanyola inèdites, en una caixa de dos metres tancada amb pany”. Afegeix que quan van trobar la caixa “ens va venir una emoció que ens va desbordar a tota la família, i a mida que anàvem trobant ens anàvem sorprenent cada cop més”.

 

 

Valls explica que ha sigut gràcies a la col·laboració amb el seu cosí Toni Monné i Campañá i el bellaterrenc Plàcid Garcia Planas que la col·lecció va ser publicada aquest dissabte al suplement cultural de La Vanguardia, del que en Víctor Monferrer, de la Llibreria Papers, en guarda uns exemplars extra. “El meu avi no va voler destruir la seva obra; era un visionari, i va pensar que el dia de demà la trobarien els seus néts”, finalitza Valls. 

Vols llegir més…?

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: