Participants al club de lectura de l'EMD de Bellaterra
Participants al club de lectura de Bellaterra | Cedida

 

 

 

Amb l'arribada del curs escolar, el club de lectura de Bellaterra “3.166 m2 i escaig” torna a obrir-se a tots els veïns i veïnes en la seva tercera edició. Aquest dilluns 7 d'octubre comencen les trobades gratuïtes en què es llegeixen i comenten lectures de diferents gèneres literaris, fent especial èmfasi en autors i temàtiques bellaterrencs

 

 

Rosa Férez, fundadora del grup, explica que “intentem que les lectures estiguin vinculades a Bellaterra” per, així, “tenir cura del que tenim aquí al voltant”. Des del club intenten, alhora, portar a persones relacionades amb el llibre a què s'estan dedicant, com en el cas de Memòries d'un home vell, de l'advocat barceloní Josep Ferrer, la filla del qual -la bellaterrenca i membre del club Mercè Ferrer– ajudarà a plantejar la lectura d'aquest mes d'octubre. 

 

 

Especialment, fan èmfasi en autors bellaterrencs: “també hem llegit Desde el silencio, de la bellaterrenca Marcela Chinchilla, i L'olor del mal de Lluïsa Forrellat“, afegeix Férez. Alhora, admet que de forma espontània “van sorgint llibres de gèneres diferents, en català i castellà, com poesia, novel·la negra, llibres de viatges…”. 

 

 

Una proposta que va sorgir fa tres anys arran d'una “reivindicació de fa molt de temps perquè no tenim equipaments culturals a Bellaterra, i després d'un temps demanant una sala de lectura, es crea el club”, resumeix la dinamitzadora. Precisament per aquesta raó, el club porta un nom que “coincideix amb el nombre de metres quadrats de la Biblioteca Municipal de Cerdanyola, més un afegit a Bellaterra”.  

 

 

Des del grup encoratgen a apuntar-s'hi a tots els interessats sense compromís a les trobades que es fan, habitualment, els primers dilluns de cada mes, a les 18.30 h, a la Sala Petita de l'edifici del Centre Cívic de Bellaterra