Hervé Falciani, expert en frau i evasió fiscal, inaugurarà el curs a la UAB

by | oct. 8, 2019 | Societat

Hervé Falciani, enginyer de sistemes expert en frau fiscal

Hervé Falciani, enginyer de sistemes expert en frau fiscal | Eldiario.es, via Wikimedia Commons

 

 

L'enginyer de sistemes i expert en frau i evasió fiscal, Hervé Falciani, serà l'encarregat d'inaugurar el curs 2019-2020 de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona, al campus de Bellaterra. El 9 d'octubre, l'italo-francès pronunciarà la conferència “El fraude fiscal” a l'acte acadèmic que tindrà lloc a les 12,30 h, a la sala d'actes de la facultat. L'acte comptarà també amb les intervencions institucionals de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el degà de la Facultat, Héctor Sala.

 

 

Falciani es va convertir en un personatge conegut pel seu paper en l'escàndol Swissleaks doncs va contribuir a desvetllar mecanismes que van permetre identificar 130.000 possibles evasors fiscals (la coneguda Llista Falciani), cosa què va permetre recuperar més de 260 milions d'euros al fisc espanyol. A més, va desenvolupar un nou sistema de gestió de les entitats bancàries per dificultar el frau fiscal, que el va portar a treballar des de ja fa anys com a assessor per a governs, administracions públiques i diferents ONG.

 

 

En concret, Falciani està especialment involucrat en projectes antifrau i sostenibles, amb administracions públiques i també a través de la col·laboració en projectes europeus de recerca. Participa des del 2015 en projectes “Trustless” que fomenten la traçabilitat i la veracitat de la informació, aplicant les últimes innovacions matemàtiques en Intel·ligència Artificial.

 

 

El 2018, Falciani va constituir l'associació sense ànim de lucre 'Tactical Whistleblower', que proposa prevenir les condicions del frau i de la corrupció, i actualment és col·laborador registrat de l'Institut Universitari de Matemàtica Pura i Aplicada (IUMPA) de València.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: