Vist per sentència el judici pels incidents en una carpa de Societat Civil Catalana a la UAB

by | oct. 8, 2019 | Política

Els tres acusats, entrant als jutjats de Sabadell

Els tres acusats, entrant als jutjats de Sabadell | ACN

 

 

El judici contra els tres joves acusats d’estripar una bandera espanyola pertanyent a Societat Civil Catalana (SCC) a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha quedat vist per a sentència aquest dimarts 8 d'octubre. Els tres joves estan acusats de delictes d'ultratges a la bandera i coaccions amb agreujant d'odi.

 

 

Tot i que inicialment la Fiscalia demanava tres anys de presó i 5.400 euros de multa a cada un, abans de finalitzar el judici ha posat sobre la taula la possibilitat que en cas que no s'accepti el delicte de coaccions, es valori un de violació del dret a reunió. En aquest cas, sol·licita una pena de dos anys i sis mesos de presó

 

 

Tres anys dels fets

 

Després de gairebé quatre hores, el magistrat responsable del jutjat penal número 2 de Sabadell ha deixat vist per sentència el judici contra tres estudiants de la UAB pels fets ocorreguts el 19 d'abril de 2016.

 

 

Els fets van tenir lloc durant la Fira d'Entitats que se celebrava al campus de Bellaterra, quan un grup de joves de l'entitat unionista va muntar una carpa informativa. Segons han relatat diversos testimonis, poc després de començar a dur a terme la seva activitat informativa un grup d'estudiants, molts dels quals del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) els van “increpar” i “insultar”. Han afirmat que van sentir-se “coaccionats” i que, entre d'altres, els van acusar de “feixistes” i “nazis“. Així mateix, han apuntat que els van exigir que marxessin.

  

  

En un moment donat, han relatat, alguns dels increpadors van despenjar una de les banderes espanyoles que hi havia a la carpa de SCC. Llavors, tres joves, van agafar-la i un d'ells va estripar-la amb “un cúter o element punxant”

  

  

Els testimonis, que en el seu dia no van denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra, han comparegut a petició de la Fiscalia i alguns ha expressat la seva voluntat de percebre una indemnització per danys. Mentre que alguns d'ells només han identificat un dels acusats com la persona que va estripar la bandera, un altre ha situat dos dels encausats en el lloc dels fets i un altre els ha apuntat a tots tres.

 

 

També han comparegut davant el jutge el director i el director adjunt de seguretat de la UAB, entre d'altres testimonis. Aquests, han situat els acusats en l'escenari dels fets, però han remarcat que no van veure que els joves del SEPC insultessin o increpessin els de SCC. En aquest sentit, tampoc han deixat clar que els tres joves estripessin la bandera. “Des d'on jo estava no vaig poder veure com es desenvolupava l'acció”, ha indicat Manuel Roman, director de seguretat de la UAB, que ha admès que no va veure cap cúter ni navalla.

 

 

 
Concentrats davant els jutjats de Sabadell

Concentrats davant els jutjats de Sabadell | ACN

 

 

Els acusats neguen els fets

 

Els tres estudiants de la UAB acusats d'estripar una bandera espanyola de Societat Civil Catalana (SCC) i increpar un grup de joves de l'entitat han negat els fets i han denunciat que són víctimes d'una “persecució ideològica contra l'independentisme, l'antifeixisme i el moviment estudiantil”. Ho han dit un cop ha finalitzat el judici que s'ha celebrat aquest dimarts 8 d'octubre als Jutjats de Sabadell

 

 

Els tres acusats han dit que no es trobaven a la plaça Cívica quan van tenir lloc. De fet, quan els han mostrat les imatges extretes de les càmeres de vigilància de la UAB, han estat incapaços de reconeixes. Els Mossos d'Esquadra que han testificat aquest dimarts, també han indicat que aquestes imatges no tenien “valor identificatori” i que si se'ls va identificar va ser a través del personal de seguretat del campus. També han explicat que dos d'ells tenien dues sancions administratives per talls a l'AP-7 durant jornades de vaga.

 

 

En sortir, els encausats han expressat la seva sorpresa pel fet que se'ls hagi preguntat per la seva pertinença al SEPC i per la seva posició ideològica. “La nostra defensa s'ha fonamental en què són uns actes que s'han agreujat, considerem que ens mereixem l'absolució perquè això és una persecució ideològica contra l'independentisme, l'antifeixisme i el moviment estudiantil“, han valorat.

 

 

Un centenar de persones s'han concentrat a l'exterior dels jutjats per expressar el seu suport envers els tres acusats.

Vols llegir més…?

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

Els diners que s’ha gastat l’EMD de Bellaterra aquest primer trimestre del 2022

La qüestió econòmica i de contractació va tenir un fort pes en el passat ple ordinari de l’EMD de Bellaterra, que va tenir lloc de forma telemàtica el 25 d’abril . L’òrgan de l’administració bellaterrenca va exposar les tasques, ingresos i despeses que s’havien treballat durant el primer trimestre del 2022 i presentar el tancament de l’any 2021 pel que fa a xifres. I és que segons els números presentats per la mateixa EMD, aquest primer trimestre del 2022 s’haurien ingressat 337.229 euros i s’haurien gastat 166.905 euros, sota una previsió de despesa total anual de 765.364 euros.

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

“No et fiquis en política que et vindran a buscar”

Recordo que la meva mare sempre em deia: “no et fiquis en política que et vindran a buscar”. Així començava la intervenció d’Albert Royo – exdirector del Diplocat i gran represaliat per la causa independentista – protagonista juntament amb d’altres 3.629 persones del llibre que ha publicat recentment el periodista i escriptor Jordi Panyella i que van presentar, ambdós testimonis, el passat 22 d’abril a la Sala d’Actes de Club Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: