Operaris treballant en el sanejament dels xiprers de l'estació
Operaris treballant en el sanejament dels xiprers de l'estació | Jordi Tardós

 

 

Operaris contractats pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya estan fent feines d'adequació de la vegetació a l'estació de Bellaterra. Els treballs de manteniment han començat aquest dimarts 8 d'octubre, i tenen com a objectiu la neteja de vegetació morta als voltants de l'estació.

 

 

 

Segons han informat els tècnics encarregats de la neteja, les feines d'adequació es fan, no només per una raó estètica, sinó també per raons de seguretat, ja que aquesta vegetació morta és molt més susceptible a incendis. Una raó que s'aplica també als xiprers de la banda esquerra de l'estació de Ferrocarrils, que tenien diverses branques mortes que necessitaven sanejar-se.

 

 

Zona de manteniment dels arbustos a l'estació de Ferrocarrils
Zona de manteniment dels arbustos a l'estació de Ferrocarrils | Toni Alfaro

 

 

Aquestes zones enjardinades corresponen als antigament anomenats “jardinets de Bellaterra“, que segons expliquen alguns veïns formaven part de la decoració vegetal de Bellaterra a mitjans del segle XX. 

 

 

Els “jardinets” atreien sovint l'atenció dels visitants de la comarca i Barcelona, que venien d'excursió a visitar-los, juntament amb la Font de la Bonaigua.

 

 

Mira aquí la història d'aquest petit indret.

 

fgc
Abans i després dels jardinets | Cedida