Les marxes reuniran a independentistes de tot el territori
Les marxes reuniran a independentistes de tot el territori | Arxiu

 

 

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural preparen cinc “Marxes per la Llibertat” al llarg de tot el territori català pels pròxims dies, quan s'espera que es farà pública la sentència del judici als polítics independentistes, com a resposta a la resolució del Tribunal Suprem espanyol. Segons ha informat l'ANC Bellaterra, entre els punts de pas de les marxes a peu o “columnes”, com també s'han anomenat, un dels pobles principals serà la localitat veïna de Sant Quirze

 

 

Excepte una sisena marxa que sortirà de Castelldefels, expliquen des del mitjà Vilaweb, tota la resta de marxes duraran tres dies -amb parades per dinar i descansar-, i arribaran al migdia del tercer dia a Barcelona després de recórrer aproximadament 100 kilòmetres. Les marxes aniran passant poble a poble, i cada etapa tindrà inici i final en un nucli urbà, des d’on s’oferirà a preu simbòlic esmorzar, dinar i sopar populars.

 

 

 

En el cas concret de Sant Quirze, serà punt de trobada de les marxes de Berga i Vic, i significarà la parada final abans de l'arribada a Barcelona. Membres de l'ANC de Bellaterra ha cridat a la participació dels bellaterrencs a les marxes a peu, que poden seguir-se segons les possibilitats de cadascú, aprofitant que passen pel municipi veí. 

 

Esquema de les Marxes per la Llibertat, segons recorregut i dies
Esquema de les Marxes per la Llibertat, segons recorregut i dies | marxesperlallibertat.cat

 

 

Segons indiquen des de les dues entitats, les marxes estan inspirades en altres marxes pacífiques històriques, i pretenen ser una “resposta de país” en favor de la llibertat dels presos polítics, els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret d’autodeterminació. Així, la voluntat és implicar-hi tot el territori, de manera transversal i plural, i retornar a la ciutadania el paper protagonista de les mobilitzacions per la independència.

 

 

Per a més informació, podeu anar a la web de Marxes per la Llibertat