L’EMD reobre el pas per la pilona del Camí Antic per mandat judicial

by | oct. 10, 2019 | Societat

El pas per les pilones del Camí Antic torna a estar obert

El pas per les pilones del Camí Antic torna a estar obert | EMD Bellaterra

 

 

L'EMD de Bellaterra ha emès un comunicat en què indica que s'ha vist obligat a obrir l'accés de les pilones del Camí Antic de Sant Cugat per ordre judicial, tal com va dir el regidor de Relacions amb Bellaterra de l'Ajuntament, Víctor Francos. Les pilones s'han baixat a les 12 de la matinada entre aquest dimecres 9 i el dijous 10 d'octubre, i no tenen data prevista per tornar a activar-se. 

 

 

Segons indica l'entitat bellaterrenca, “l'accés haurà d'estar obert durant la realització del nou judici que ha interposat l'Ajuntament de Cerdanyola i en compliment de les mesures cautelars que ha demanat”. El primer judici l'hauria portat el “jutjat contenciós administratiu número 8”, mentre que el segon estaria “a càrrec del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya“, expliquen des de l'EMD. Una versió que contradiu les paraules de Francos, que explicava que es tracta del mateix contenciós

 

 

Afegeixen des de l'EMD que les pilones ja van haver-se d'obrir com a resultat d'una altra denúncia del consistori el 2018. Mentre que aquesta denúncia volia impugnar “la tramitació” de les pilones, ara s'estaria denunciant “la capacitat de l'EMD de col·locar aquest control de pas al Camí Antic”.

 

 

L'Ajuntament s'hauria basat, segons el comunicat, en què el Camí Antic de Sant Cugat seria una via principal de la xarxa viària de Catalunya, cosa que, expliquen des de l'entitat bellaterrenca, “som coneixedors que això no és cert”. La raó seria que el Camí Antic només connecta amb carrers locals de Bellaterra, que “mai poden formar part de la xarxa viària bàsica de Catalunya”.

 

 

Finalitza l'entitat dient que ja han impugnat aquestes mesures cautelars i lamenten la situació, esperant restituir la limitació del trànsit “el més aviat possible”.  

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: