L’EMD reobre el pas per la pilona del Camí Antic per mandat judicial

by | oct. 10, 2019 | Societat

El pas per les pilones del Camí Antic torna a estar obert

El pas per les pilones del Camí Antic torna a estar obert | EMD Bellaterra

 

 

L'EMD de Bellaterra ha emès un comunicat en què indica que s'ha vist obligat a obrir l'accés de les pilones del Camí Antic de Sant Cugat per ordre judicial, tal com va dir el regidor de Relacions amb Bellaterra de l'Ajuntament, Víctor Francos. Les pilones s'han baixat a les 12 de la matinada entre aquest dimecres 9 i el dijous 10 d'octubre, i no tenen data prevista per tornar a activar-se. 

 

 

Segons indica l'entitat bellaterrenca, “l'accés haurà d'estar obert durant la realització del nou judici que ha interposat l'Ajuntament de Cerdanyola i en compliment de les mesures cautelars que ha demanat”. El primer judici l'hauria portat el “jutjat contenciós administratiu número 8”, mentre que el segon estaria “a càrrec del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya“, expliquen des de l'EMD. Una versió que contradiu les paraules de Francos, que explicava que es tracta del mateix contenciós

 

 

Afegeixen des de l'EMD que les pilones ja van haver-se d'obrir com a resultat d'una altra denúncia del consistori el 2018. Mentre que aquesta denúncia volia impugnar “la tramitació” de les pilones, ara s'estaria denunciant “la capacitat de l'EMD de col·locar aquest control de pas al Camí Antic”.

 

 

L'Ajuntament s'hauria basat, segons el comunicat, en què el Camí Antic de Sant Cugat seria una via principal de la xarxa viària de Catalunya, cosa que, expliquen des de l'entitat bellaterrenca, “som coneixedors que això no és cert”. La raó seria que el Camí Antic només connecta amb carrers locals de Bellaterra, que “mai poden formar part de la xarxa viària bàsica de Catalunya”.

 

 

Finalitza l'entitat dient que ja han impugnat aquestes mesures cautelars i lamenten la situació, esperant restituir la limitació del trànsit “el més aviat possible”.  

Vols llegir més…?

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Col·labora amb els restaurants de Bellaterra solidaritzats amb Ucraïna

Des de l’arribada de famílies ucraïneses a Bellaterra, alguns dels restaurants de Bellaterra s’han bolcat a donar-los suport oferint menús gratuïts als seus establiments. A banda de l’ajuda dels veïns i altres comerços, l’Hostal Sant Pancraç, el Bar del Club Bellaterra i l’Umami ofereixen diàriament el seus serveis a les famílies refugiades que hi accedeixin.

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: