Les llenties estofades són un àpat contundent però molt nutritiu

Les llenties estofades són un àpat contundent però molt nutritiu | Receptes.cat

 

 

L'arribada dels primers freds després de l'estiu moltes vegades ens recorden els gustos deixats enrere la passada primavera. Tornen a venir de gust àpats més contundents per a fer passar les baixes temperatures, però també gaudir de plats més elaborats que la calor fa oblidar durant l'estiu. Però molt especialment, tornen a ser presents els plats de cullera i els llegums.

 

 

D'entre tots els plats de llegums, potser un dels més bàsics i alhora nutritius són les llenties estofades. Riques en ferro i en proteïnes, les llenties són un llegum ideal perquè el nostre cos es prepari per a l'hivern. Alhora, l'all i la ceba que les acompanyen reforcen molt el sistema immunitari i inclouen algunes vitamines molt importants pel benestar del cos, com les vitamines B, C i K. Per últim, no cal dir que la botifarra i les patates augmenten la intensitat del gust i la consistència del plat. 

 

 

Us animeu a cuinar-les? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 600 g de llenties
  • 4 Patates
  • Dues botifarres negres
  • Dues cebes de Figueres
  • Dues cabeces d'alls
  • Sis tomàquets madurs
  • Dues pastanagues
  • Dues branquetes de farigola fresca
  • Dues fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Dos gots de vi blanc sec
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer pelem, netegem les patates i les tallem a daus. En una olla hi posem aigua i la sal amb les patates
  • Les deixem coure però no del tot, entre 12 i 15 minuts, i les reservem a part
  • Ara tallem les verdures i hortalisses (la ceba ben petita, el tomàquet pelat ben petit, la pastanaga ben petita i pelada) 
  • Seguidament, les posem a l’olla de pressió on cuinarem les llenties i les sofregim 
  • Mentrestant, tallem les cabeces d'alls pel mig
  • Un cop les hortalisses ja estan pràcticament enrossides, hi afegim el got de vi blanc, els alls, el llorer, la farigola i deixem que s'evapori una mica l'alcohol del vi
  • Hi afegim les llenties escorregudes i ho cobrim tot amb aigua
  • Just després, hi tirem la botifarra negra i tapem l'olla 
  • Ho deixem coure 15 minuts a foc lent, un cop hagi arrencat el bull
  • Refredem l'olla de pressió sota l'aixeta de la pica
  • Quan l'olla estigui freda, la destapem, ho posem tot en una cassola de fang (si en tenim) i tallem la botifarra a trossos
  • Després afegim a la cassola les patates que tenim reservades
  • Ho deixem coure tot junt durant 8 minuts, aproximadament
  • Ja podem emplatar i gaudir!

 

Bon profit!