Llenties estofades, una bomba nutritiva

by | oct. 10, 2019 | Pa Amb Oli

Les llenties estofades són un àpat contundent però molt nutritiu

Les llenties estofades són un àpat contundent però molt nutritiu | Receptes.cat

 

 

L'arribada dels primers freds després de l'estiu moltes vegades ens recorden els gustos deixats enrere la passada primavera. Tornen a venir de gust àpats més contundents per a fer passar les baixes temperatures, però també gaudir de plats més elaborats que la calor fa oblidar durant l'estiu. Però molt especialment, tornen a ser presents els plats de cullera i els llegums.

 

 

D'entre tots els plats de llegums, potser un dels més bàsics i alhora nutritius són les llenties estofades. Riques en ferro i en proteïnes, les llenties són un llegum ideal perquè el nostre cos es prepari per a l'hivern. Alhora, l'all i la ceba que les acompanyen reforcen molt el sistema immunitari i inclouen algunes vitamines molt importants pel benestar del cos, com les vitamines B, C i K. Per últim, no cal dir que la botifarra i les patates augmenten la intensitat del gust i la consistència del plat. 

 

 

Us animeu a cuinar-les? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 600 g de llenties
  • 4 Patates
  • Dues botifarres negres
  • Dues cebes de Figueres
  • Dues cabeces d'alls
  • Sis tomàquets madurs
  • Dues pastanagues
  • Dues branquetes de farigola fresca
  • Dues fulles de llorer
  • Pebre negre
  • Dos gots de vi blanc sec
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer pelem, netegem les patates i les tallem a daus. En una olla hi posem aigua i la sal amb les patates
  • Les deixem coure però no del tot, entre 12 i 15 minuts, i les reservem a part
  • Ara tallem les verdures i hortalisses (la ceba ben petita, el tomàquet pelat ben petit, la pastanaga ben petita i pelada) 
  • Seguidament, les posem a l’olla de pressió on cuinarem les llenties i les sofregim 
  • Mentrestant, tallem les cabeces d'alls pel mig
  • Un cop les hortalisses ja estan pràcticament enrossides, hi afegim el got de vi blanc, els alls, el llorer, la farigola i deixem que s'evapori una mica l'alcohol del vi
  • Hi afegim les llenties escorregudes i ho cobrim tot amb aigua
  • Just després, hi tirem la botifarra negra i tapem l'olla 
  • Ho deixem coure 15 minuts a foc lent, un cop hagi arrencat el bull
  • Refredem l'olla de pressió sota l'aixeta de la pica
  • Quan l'olla estigui freda, la destapem, ho posem tot en una cassola de fang (si en tenim) i tallem la botifarra a trossos
  • Després afegim a la cassola les patates que tenim reservades
  • Ho deixem coure tot junt durant 8 minuts, aproximadament
  • Ja podem emplatar i gaudir!

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: