La Facultat de Lletres de la UAB rebutja “qualsevol sentència que no sigui absolutòria”

by | oct. 11, 2019 | Política

El seminari es farà a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma

Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma | UAB

 

 

 

La Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acordat rebutjar “qualsevol tipus de sentència [del judici del procés] que no sigui absolutòria”. La Junta ho ha fet reunint-se en sessió extraordinària, aquest 11 d’octubre, i a petició de 20 dels seus membres.

 

 

Davant la imminent sentència, la Junta ha aprovat una declaració en la qual: “manifesta el seu rebuig al judici polític a: l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, als membres del govern de Catalunya Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras (professor també d’aquesta Facultat durant molts anys), a Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, empresonats des de la tardor de 2017”.

 

 

 

 

“Declara que no hi pot haver silenci davant de la repressió i l'erosió de les llibertats i els drets civils i que s'identifica plenament amb la defensa de les llibertats individuals i col·lectives fonamentals”, diu l'acord de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. A més, expressen “el ferm rebuig a qualsevol sentència que no sigui absolutòria i exigeix, en cas que siguin condemnades, l’alliberament dels presos i preses polítiques”.

 

 

El resultat de la votació ha estat de 28 vots a favor, 5 en contra i 2 abstencions. Aquesta és la primera Facultat de la UAB que aprova un posicionament a través dels seus òrgans de govern. La declaració aprovada inclou també el compromís per part de la Junta de comunicar el resultat així com el mateix document a la rectora de la UAB i fer-ne difusió a través de tots els seus canals de comunicació institucionals.

Vols llegir més…?

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: