El seminari es farà a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma
Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma | UAB

 

 

 

La Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona ha acordat rebutjar “qualsevol tipus de sentència [del judici del procés] que no sigui absolutòria”. La Junta ho ha fet reunint-se en sessió extraordinària, aquest 11 d’octubre, i a petició de 20 dels seus membres.

 

 

Davant la imminent sentència, la Junta ha aprovat una declaració en la qual: “manifesta el seu rebuig al judici polític a: l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, als membres del govern de Catalunya Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Oriol Junqueras (professor també d’aquesta Facultat durant molts anys), a Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i a Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, empresonats des de la tardor de 2017”.

 

 

 

 

“Declara que no hi pot haver silenci davant de la repressió i l'erosió de les llibertats i els drets civils i que s'identifica plenament amb la defensa de les llibertats individuals i col·lectives fonamentals”, diu l'acord de la Junta Permanent de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. A més, expressen “el ferm rebuig a qualsevol sentència que no sigui absolutòria i exigeix, en cas que siguin condemnades, l’alliberament dels presos i preses polítiques”.

 

 

El resultat de la votació ha estat de 28 vots a favor, 5 en contra i 2 abstencions. Aquesta és la primera Facultat de la UAB que aprova un posicionament a través dels seus òrgans de govern. La declaració aprovada inclou també el compromís per part de la Junta de comunicar el resultat així com el mateix document a la rectora de la UAB i fer-ne difusió a través de tots els seus canals de comunicació institucionals.