Recta final del Festival Internacional de Blues de la ciutat

by | oct. 11, 2019 | Cultura

Malacara & Wilson Band

Malacara & Wilson Band | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

La 29a edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola del Vallès enceta els seus últims tres dies. Aquest divendres 11 d'octubre comencen els concerts al Parc del Turonet per encendre la traca final del festival cerdanyolenc. Dissabte es viurà la Nit Gran i ja diumenge es posarà el punt final amb la sessió matinal del Blues.

 

 

Qualitat i so americà per divendres

 

La nit del divendres 11 d'octubre s'omplirà de blues, swing i so americà amb les primeres actuacions al Parc del Turonet. Després que la Broken Brothers Brass Band faci ballar el Mercat de Les Fontetes a partir de les 18 h, a les 21 h els Sugar Daddy and the Cereal Killers sortiran al gran escenari del Turonet. “Són una locomotora de Rhythm & Blues i en el seus concerts no s'oblida el Swing ni el Boogie Woogie“, destaquen des del Festival de Blues.

 

 

A les 22.30 h serà el torn de Kyla Box, una guardonada cantautora definida com a “la millor cantant de blues femenina de la seva generació”. La nit de divendres es tancarà amb l'actuació de Jawbone a partir de mitjanit. Aquesta banda britànica s'identifica amb el so i directe americà. L'any 2018 van ser elegits per ser la banda d’Eric Clapton, Van Morrison i Tom Jones en el llegendari concert benefici de Paul Jones en G-Live. Les seves influències van del blues meridional dels Little Feat al blues britànic dels Rolling Stones i sobretot de The Band.

 

 

La Nit Gran del festival, dissabte

 

El dissabte 12 d'octubre començarà amb la presentació de l'Anuari de Blues 2019 a les 12 h a la sala Enric Granados de la Biblioteca Central. La Societat de Blues de Barcelona convida a celebrar els 10 anys de publicació de l’'Anuario del Blues', l’única revista de blues que durant aquest temps s’ha publicat a tot l’estat espanyol i que ha estat possible gràcies al Centre Cultural Collblanc-La Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat, els espònsors que hi han donat suport i els socis de la SBB. Amb la complicitat del Festival de Blues de Cerdanyola proposen fer un acte festiu amb el coordinador de continguts Manolo López Poy, amb Joan Ventosa, ideòleg de la publicació de la revista, amb Big Mama Montse, actual Presidenta de la SBB i Lluís Souto que s’ocupa de la gestió amb els espònsors i socis.

 

 

Ja al vespre, el grup cerdanyolenc Sun Street Blues sortirà a l'escenari del Parc del Turonet per donar inici a la Nit Gran del Festival. Sun Street Blues és un quintet afincat a Cerdanyola del Vallès, que es forma sobre una sòlida i experimentada base rítmica descendent de reconegudes bandes de blues barceloneses dels 90. A les 21 h, serà el torn de Danny Bryant, famós en l'escena del Blues europeu durant gairebé 20 anys. L'artista es va crear un nom per ell mateix havent tocat a més de 2000 espectacles entre clubs i festivals per a nombrosos aficionats del món.

 

 

Saron Crenshaw serà el tercer artista de la nit. El novaiorquès va aprendre a tocar la guitarra a l’edat de deu anys i ara és un guitarrista extremadament talentós que viatja pel país tocant Jazz i Rhythm and Blues. La nit es tancarà amb l'actuació dels catalans Imperial Jade, que presenten el seu segon àlbum 'On the rise'. 

 

 

Diumenge: Matinal de Blues 

 

El Parc del Turonet es mantindrà actiu diumenge al matí amb la sessió final del Festival a partir de les 12 h. Solà & Estella, duet format per Albert Solà i Sergi Estella s'han ajuntat per fer un duet de blues i folk que no deixa indiferent a ningú. Més tard, a les 13.15 h, el compositor Xavi Malcara s'unirà a la Wilson Band per oferir històries quotidianes i narracions del que és inconfessable. Com a cloenda, el grup amb arrels nord-americanes, Blueroomess actuarà a partir de les 14.30 h.

 

 

Consulta tot el programa aquí.

Vols llegir més…?

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è aplec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è aplec

Un any més, malgrat les condicions meteorològiques adverses i les restriccions sanitàries de la pandèmia, els Amics de Sant Pau de Riu-Sec van aconseguir reunir, aquest passat 16 de setembre, una bona colla de grups musicals, corals, sardanistes i membres propers a Sant Pau de Riu-Sec per celebrar el cinquè dels seus tradicionals aplecs

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: