Concentració multitudinària a la UAB en contra de la sentència del procés

by | oct. 14, 2019 | Política

Concentració a la UAB contra la sentència del judici del procés

Concentració a la UAB contra la sentència del judici del procés | Mónica García

 

 

Centenars d'alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) s'han concentrat el matí d'aquest 14 d'octubre com a reacció a la sentència del judici del procés. Els estudiants han omplert la Plaça Cívica del campus universitari després que la universitat desconvoqués les classes.

 

 

Alumnes i membres de la comunitat educativa de la UAB s'han concentrat per protestar contra la sentència del judici del procés que condemna a penes d'entre 9 i 13 anys als líders polítics i socials de l'independentisme. Els manifestants han penjat pancartes a la plaça amb missatges com “Contra les sentències les estudiants sortim als carrers” o “Ni oblit ni perdó”. Després de la concentració, els estudiants s'han dirigit cap a l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat per afegir-se a la concentració unitària de Plaça Catalunya.

 

 

La concentració a la UAB forma part de la convocatòria de les “Columnes universitàries”.

 

 

Pancartes penjades a la plaça Cívica

Pancartes penjades a la plaça Cívica | Mónica García

 

 

 

Les universitats públiques suspenen les classes

Els rectors i les rectores de les universitats públiques catalanes han redactat un comunicat i fan “una crida a tots els actors polítics a renovar els esforços per buscar al més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que vivim, que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana”.

 

 

Al març de 2018, els màxims responsables de les universitats públiques catalanes van emetre un comunicat en el qual manifestaven el malestar pels empresonaments de diversos dirigents i càrrecs polítics catalans. En aquell moment van declarar que privar de llibertat aquestes persones era un error i que hi havia altres vies per afrontar la situació que viu Catalunya.

 

 

Avui, dia 14 d’octubre de 2019, “hem conegut la sentència judicial, i tal i com vàrem fer aquell dia  volem  reiterar la nostra indignació per la situació que es viu a Catalunya, així com la nostra preocupació per les circumstàncies personals que viuen les persones afectades per la sentència”.

 

 

Des de l'ACUP i així, també la UAB, s'aposta pel diàleg: “un diàleg en el marc de la cultura de la pau i contrari a l’ús de qualsevol tipus de violència. Fomentar el diàleg és una característica pròpia de la universitat, i la història ens demostra que és el millor camí per solucionar els conflictes polítics i socials”. “Només mitjançant el reconeixement i el respecte de l’altre i del seu dret a defensar les seves idees, sempre de forma democràtica i pacífica, podrem trobar el camí de sortida a un conflicte que en cap cas hem de permetre que esdevingui crònic i pugui acabar causant fractures socials irreversibles”.

 

 

Llegiu també la resposta dels partits de l'EMD de Bellaterra.

Vols llegir més…?

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: