Els estudiants de la UAB es mobilitzen per la sentència als presos polítics

by | oct. 14, 2019 | Política

Estudiants de la UAB comencen la mobilització per la sentència pels presos polítics

Estudiants de la UAB comencen la mobilització per la sentència pels presos polítics | @Marc_Margarit_

 

 

La sentència del Tribunal Suprem espanyol als presos polítics catalans, feta pública aquest dilluns 14 d'octubre, ha condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació per a càrrec públic per l'exprofessor de la UAB, Oriol Junqueras, i 12 per al santcugatenc Raül Romeva. També ha explicitat una condemna d'11 anys i mig de presó per a la sabadellenca Carme Forcadell, així com 9 anys als líders de les entitats independentistes ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

 

En resposta a aquesta sentència, ja han començat les mobilitzacions a diversos punts del territori català, entre els quals es troba la Universitat Autònoma de Barcelona, on els estudiants han començat una mobilització amb piquets per les diferents facultats. Durant la mobilització s'ha llegit un manifest i s'esta convocant a la vaga als estudiants amb l'objectiu de dirigir-se a les 11h a la crida de Tsunami Democràtic per a manifestar-se en contra de la sentència a Barcelona.

 

 

 

 

A altres punts del territori català ja s'estan duent a terme mobilitzacions de resposta a la sentència del Suprem. Entre elles, segons informa Rac1, a les 10.45 h es compta una manifestació dels estudiants de la Universitat de Barcelona a la plaça Universitat de la ciutat comtal, que ha provocat talls al trànsit. D'altra banda, a l'Universitat de Girona tancaran classes durant tota la setmana, segons informa el mitjà.

 

 

 

Per la seva part, des de l'Àrea de Comunicació i Promoció de la UAB han emès un comunicat on insten als líders polítics a trobar “una sortida al conflicte polític que vivim, que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana”. Podeu llegir el comunicat aquí

 

 

Per la seva banda, els partits de Bellaterra ja han començat a posicionar-se al respecte. 

Vols llegir més…?

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple de Cerdanyola aprova noves inversions i mocions sobre el crematori i la Policia Local

El Ple Municipal del mes d’octubre a Cerdanyola del Vallès va aprovar noves inversions, canvis en el pressupost municipal i el Pla Estratègic de Ciutat. A més, en la sessió del dijous 28 d’octubre, es van aprovar mocions per millorar les condicions laborals i salarials de la Policia Local, per convocar una taula de treball per evitar la construcció del crematori i per analitzar quin és el millor model de gestió per a les Escoles Bressol Municipals.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: