El plenari actual de la Junta de Veïns de Bellaterra
El plenari actual de la Junta de Veïns de Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

Els portaveus dels partits polítics de Bellaterra de l'oposició a l'EMD s'han posicionat en contra de la sentència contra els presos polítics dictada pel Tribunal Suprem. En la sentència, el tribunal condemna als representats polítics i socials catalans amb penes de fins a 13 anys de presó. Una sentència que ja ha generat resposta a la Universitat Autònoma de Barcelona

 

 

D'una banda, el representant d'Esquerra Republicana a Bellaterra, Quim Oltra, ha expressat que el resultat del procés judicial no ha sigut “cap sorpresa”. “Hi ha una part de nosaltres que esperava una sentència menys dura que la que hi ha hagut, però al final el cap s'ha imposat”, ha lamentat Oltra, que ha dit que la sensació és “una barreja amarga de ment racional i dolor”. 

 

 

Tanmateix, el representant d'Esquerra Republicana, partit que té com a president al major condemnat pel judici –Oriol Junqueras (13 anys de presó i inhabilitació)- ha afegit que “cal seguir remant; és el que es va dient des del principi: ningú va dir que fos fàcil”. Alhora, ha dit que “sabem que tot això anirà a Estrasburg, i crec que des del Suprem s'han preocupat de blindar la sentència al màxim”. “Pit i endavant”, ha encoratjat Oltra. 

 

 

Per la seva banda, Jordi Macarulla, de Convergents, també manté una postura negativa sobre la sentència del Tribunal Suprem cap als presos polítics. “Ja ens semblava una injustícia total que portéssin 2 anys a la presó, però encara més la sentència”, ha lamentat. “El veredicte és fora de tot sentit comú respecte al que va passar”, ha dit Macarulla, i ha indicat que “és tan desmesurat que sembla una estratègia de cara a una nova euroordre contra els exiliats”.

 

 

“Entenem que als poders de l'Estat el que els hi dol és que s'hagi escapat gent a Bèlgica, Suïssa i Anglaterra”, ha suggerit Macarulla, tot afegint que “en base a aquesta sentència podrien activar més moviment cap als membres del govern català exiliats a l'exterior”. A més, el de Convergents ha finalitzat dient que “la sentència va més pels exiliats que pels d'aquí, perquè els que són aquí ja els poden controlar”. 

 

 

Hores després de fer-se pública la sentència, BellaterraDiari encara no ha pogut comptar amb la reacció del partit al govern de l'EMD. Esperem poder-la incloure aviat.