Els regidors i regidores d'ERC, Guanyem i Junts
Els regidors i regidores d'ERC, Guanyem i Junts | Cedida

 

 

Els partits sobiranistes cerdanyolencs han demanat en bloc que s'aturi l'activitat institucional com a reacció a la sentència del judici del procés. Els regidors i regidores d’Esquerra Republicana, Guanyem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola han sol·licitat  que “davant de la indiferència del govern municipal del PSC en saber-se la sentència” la suspensió de l’activitat institucional.

 

 

Els tres grups municipals expliquen que aquest 14 d'octubre han demanat al govern municipal que suspenguin les reunions d'avui a l'Ajuntament. En concret, es tracta de la convocatòria aquest 14 d'octubre a la Comissió Especial de Comptes i al Ple Extraordinari de Meses Electorals el dimarts 15 d'octubre. “La resposta del govern ha estat la de mantenir ambdues convocatòries”, confirmen des d'ERC, Guanyem i Junts.  

 

 

“Davant d’aquest fet, els regidors i regidores dels grups sotasignants hem decidit assistir a aquestes sessions per mostrar el nostre rebuig a la indiferència del govern municipal del PSC. Com a mostra de solidaritat vers els presos i preses i les seves famílies, els regidors i regidores d’ERC, GuanyemC i JXCdv, hem decidit aportar íntegrament les dietes corresponents a les Caixes de Resistència i a l’Associació Catalana pels Drets Civils“, assenyalen en un comunicat. Així, els regidors i regidores dels tres partits donaran les retribucions que rebran per assistir a les dues sessions a l'Ajuntament. 

 

 

“Avui s’ha conegut la sentència del Tribunal Suprem referent al Procés d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre. Aquesta sentència suposa una vulneració de drets fonamentals, una retallada de drets i llibertats individuals i col·lectives i un retrocés democràtic. Vivim moments molt greus que afecten a la vida política i social”, consideren de forma conjunta ERC, Guanyem i Junts.

 

 

Aquesta ha estat la resposta dels partits a Bellaterra