L’associació de mitjans de Catalunya rebutja la judicialització del procés

by | oct. 15, 2019 | Societat

Foto dels assistents a XXII assemblea de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació

Foto dels assistents a l'última assemblea de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació | AMIC

 

 

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) ha fet explícita en un comunicat la seva postura davant la sentència imposada pel Tribunal Suprem espanyol als presos polítics d'aquest 14 d'octubre. Sumant-se a un centenar d'entitats catalanes, l'AMIC rebutja “la judicialització d'un conflicte” que l'entitat entén “de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d'un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític”.

 

 

“La intervenció de les institucions, l'empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i llibertat d'expressió, drets essencials d'una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació”, remarquen des de l'AMIC. En la mateixa línia, l'entitat manifesta que les solucions només es podran trobar “amb llibertat, respecte i diàleg”.

 

 

L'associació demana “més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s'està vivint aquests dies” i es mostra contrària a la judicialització dels conflictes: “recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s'ha demostrat històricament que no és una via efectiva”.

 

 

L'AMIC, que actualment compta amb més de 350 mitjans associats, considera que en una societat democràtica “les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens”. En el comunicat, l'Associació també destaca la seva naturalesa com a “entitat que interactua i s'interrelaciona amb el seu entorn més proper”, assegurant que aquest fet els fa “sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país” alhora que respecten la diversitat d'opinions i sensibilitats polítiques. “Tanmateix, ens adherim a la presentació avui d'un manifest conjunt de més d'un centenar d'entitats catalanes”, finalitza l'AMIC.

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: