L’associació de mitjans de Catalunya rebutja la judicialització del procés

by | oct. 15, 2019 | Societat

Foto dels assistents a XXII assemblea de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació

Foto dels assistents a l'última assemblea de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació | AMIC

 

 

L'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) ha fet explícita en un comunicat la seva postura davant la sentència imposada pel Tribunal Suprem espanyol als presos polítics d'aquest 14 d'octubre. Sumant-se a un centenar d'entitats catalanes, l'AMIC rebutja “la judicialització d'un conflicte” que l'entitat entén “de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d'un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític”.

 

 

“La intervenció de les institucions, l'empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i llibertat d'expressió, drets essencials d'una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació”, remarquen des de l'AMIC. En la mateixa línia, l'entitat manifesta que les solucions només es podran trobar “amb llibertat, respecte i diàleg”.

 

 

L'associació demana “més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s'està vivint aquests dies” i es mostra contrària a la judicialització dels conflictes: “recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s'ha demostrat històricament que no és una via efectiva”.

 

 

L'AMIC, que actualment compta amb més de 350 mitjans associats, considera que en una societat democràtica “les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens”. En el comunicat, l'Associació també destaca la seva naturalesa com a “entitat que interactua i s'interrelaciona amb el seu entorn més proper”, assegurant que aquest fet els fa “sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país” alhora que respecten la diversitat d'opinions i sensibilitats polítiques. “Tanmateix, ens adherim a la presentació avui d'un manifest conjunt de més d'un centenar d'entitats catalanes”, finalitza l'AMIC.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: