Manifestació contra la sentència del procés
Manifestació contra la sentència del procés | Mónica García

 

 

 

Al voltant d'un miler de persones s'han manifestat a Cerdanyola del Vallès, aquest 14 d'octubre, per protestar contra la sentència del Tribunal Suprem que ha decretat penes de presó per als líders independentistes d'entre 9 i 13 anys. 

 

 

Mentre que les mobilitzacions del matí del 14 d'octubre s'han concentrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a partir de les 19.30 h s'ha iniciat la concentració a la plaça de Francesc Layret. Mentre arribaven els manifestants, membres de les entitats i partits polítics sobiranistes de Cerdanyola han penjat a la plaça imatges dels líders polítics i socials condemnats a presó, així com els polítics i membres de la cultura exiliats.

 

 

 

 

Quan ja han passat les 19.30 h, els manifestants han llegit un manifest que condemna la sentència del Tribunal Suprem i han tallat l'accés al passeig de Cordelles davant l'Ajuntament. Tot seguit, la concentració s'ha convertit en una manifestació que han seguit un miler de persones. Els manifestants han desfilat per l'avinguda de Francesc Layret, per l'avinguda Catalunya i han creuat la carretera de Barcelona en direcció a la C-58. L'objectiu era tallar el trànsit dels dos sentits de l'autopista entre Cerdanyola i Ripollet. 

 

 

Dit i fet, centenars de manifestants han saltat a l'asfalt i han tallat el pas dels vehicles que passaven per la C-58, tant en direcció Barcelona com en direcció Sabadell, al voltant de les 20 h. 

 

 

 

 

45 minuts més tard, una part dels manifestants han sortit de la calçada i han deixat obert el pas en direcció Sabadell. Un altre grup s'ha mantingut a l'altra banda, allargant l'aturada fins a les dues hores. Durant la protesta, els manfiestants han cridat lemes com “Si ells no tornen, nosaltres no marxem” i “Som gent de pau”. Finalment, els manifestants han decidit desconvocar la tallada del trànsit a les 22 h.