Mandonguilles de tardor, un plat de temporada únic

by | oct. 17, 2019 | Pa Amb Oli

Les mandonguilles de tardor s'acompanyen molt bé amb un vi negre

Les mandonguilles de tardor s'acompanyen molt bé amb un vi negre | gastronomicament.cat

 

 

La tardor és temps de molts ingredients interessants per la cuina. Moniatos, carabasses, cols i un llarg etcètera de fruites i verdures apareixen només quan la calor de l'estiu desapareix i els dies es fan més humits, més freds i més curts. Tanmateix, si hi ha uns ingredients típics de la cuina catalana en aquesta estació plena de colors, aquests són els bolets i les castanyes.

 

 

jfjwj´La cuina catalana està plena de receptes amb bolets i, tot i que les castanyes són més aviat emprades per fer dolços i postres, també són un boníssim acompanyament per carns i plats de gust intens. Per això, tant castanyes com bolets són una boníssima opció per a servir d'acompanyament a carns intenses, com el porc o la vedella

 

 

Avui us volem proposar una solució ideal per a fer un àpat de qualitat aprofitant el rei i la reina de la tardor: unes mandonguilles de tardor amb bolets i castanyes. Us hi animeu?

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones (entre 20 i 24 mandonguilles)?

 

  • 250 g de carn de porc picada
  • 250 g de carn de vedella picada
  • Un ou
  • Molla de pa sec
  • 1 got de llet
  • All
  • Julivert
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Ceba confitada
  • Dos grans d’all
  • Una pastanaga
  • Un tomàquet madur
  • Una copeta de vi ranci
  • 300 g de castanyes cuites i pelades
  • 300 g de bolets variats
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

 

 

Mans a la cuina!

 

  • Primer cal tenir en compte que aquest és un plat que s'ha de deixar reposar, i per tant recomanem fer-lo el dia abans de servir-lo 
  • Tenint en compte això, agafem els 250 grams de cada carn i en fem una massa mesclant-les l’all picat, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre 
  • Un cop tinguem la massa ja feta, donem forma a les mandonguilles, fent boletes
  • Després enfarinem les boles i les fregim en oli.
  • Un cop estiguin una mica daurades, les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’n l’excés d’oli
  • Ara podrem començar amb l'acompanyament, sofregint en una cassola una mica de tomàquet, pastanaga i all amb oli d'oliva
  • Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada i el vi ranci 
  • Deixarem que redueixi el vi, a poc a poc 
  • A continuació afegim una culleradeta de farina, per espessir la salsa, i li donem unes voltes perquè no ens quedi crua
  • Banyem la cassola amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta
  • Ara hi afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades -les podem fer al forn- i els bolets
  • Ho deixem coure tot plegat uns 10 o 12 minuts i ho deixem reposar.
  • Un cop estigui ben reposat, servim i a gaudir!

 

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: