
La tardor és temps de molts ingredients interessants per la cuina. Moniatos, carabasses, cols i un llarg etcètera de fruites i verdures apareixen només quan la calor de l'estiu desapareix i els dies es fan més humits, més freds i més curts. Tanmateix, si hi ha uns ingredients típics de la cuina catalana en aquesta estació plena de colors, aquests són els bolets i les castanyes.
jfjwj´La cuina catalana està plena de receptes amb bolets i, tot i que les castanyes són més aviat emprades per fer dolços i postres, també són un boníssim acompanyament per carns i plats de gust intens. Per això, tant castanyes com bolets són una boníssima opció per a servir d'acompanyament a carns intenses, com el porc o la vedella.
Avui us volem proposar una solució ideal per a fer un àpat de qualitat aprofitant el rei i la reina de la tardor: unes mandonguilles de tardor amb bolets i castanyes. Us hi animeu?
Què necessitem per una ració per a quatre persones (entre 20 i 24 mandonguilles)?
- 250 g de carn de porc picada
- 250 g de carn de vedella picada
- Un ou
- Molla de pa sec
- 1 got de llet
- All
- Julivert
- Farina
- Pa ratllat
- Ceba confitada
- Dos grans d’all
- Una pastanaga
- Un tomàquet madur
- Una copeta de vi ranci
- 300 g de castanyes cuites i pelades
- 300 g de bolets variats
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Mans a la cuina!
- Primer cal tenir en compte que aquest és un plat que s'ha de deixar reposar, i per tant recomanem fer-lo el dia abans de servir-lo
- Tenint en compte això, agafem els 250 grams de cada carn i en fem una massa mesclant-les l’all picat, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre
- Un cop tinguem la massa ja feta, donem forma a les mandonguilles, fent boletes
- Després enfarinem les boles i les fregim en oli.
- Un cop estiguin una mica daurades, les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’n l’excés d’oli
- Ara podrem començar amb l'acompanyament, sofregint en una cassola una mica de tomàquet, pastanaga i all amb oli d'oliva
- Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada i el vi ranci
- Deixarem que redueixi el vi, a poc a poc
- A continuació afegim una culleradeta de farina, per espessir la salsa, i li donem unes voltes perquè no ens quedi crua
- Banyem la cassola amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta
- Ara hi afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades -les podem fer al forn- i els bolets
- Ho deixem coure tot plegat uns 10 o 12 minuts i ho deixem reposar.
- Un cop estigui ben reposat, servim i a gaudir!
Bon profit!
0 Comments