Mandonguilles de tardor, un plat de temporada únic

by | oct. 17, 2019 | Pa Amb Oli

Les mandonguilles de tardor s'acompanyen molt bé amb un vi negre

Les mandonguilles de tardor s'acompanyen molt bé amb un vi negre | gastronomicament.cat

 

 

La tardor és temps de molts ingredients interessants per la cuina. Moniatos, carabasses, cols i un llarg etcètera de fruites i verdures apareixen només quan la calor de l'estiu desapareix i els dies es fan més humits, més freds i més curts. Tanmateix, si hi ha uns ingredients típics de la cuina catalana en aquesta estació plena de colors, aquests són els bolets i les castanyes.

 

 

jfjwj´La cuina catalana està plena de receptes amb bolets i, tot i que les castanyes són més aviat emprades per fer dolços i postres, també són un boníssim acompanyament per carns i plats de gust intens. Per això, tant castanyes com bolets són una boníssima opció per a servir d'acompanyament a carns intenses, com el porc o la vedella

 

 

Avui us volem proposar una solució ideal per a fer un àpat de qualitat aprofitant el rei i la reina de la tardor: unes mandonguilles de tardor amb bolets i castanyes. Us hi animeu?

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones (entre 20 i 24 mandonguilles)?

 

  • 250 g de carn de porc picada
  • 250 g de carn de vedella picada
  • Un ou
  • Molla de pa sec
  • 1 got de llet
  • All
  • Julivert
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Ceba confitada
  • Dos grans d’all
  • Una pastanaga
  • Un tomàquet madur
  • Una copeta de vi ranci
  • 300 g de castanyes cuites i pelades
  • 300 g de bolets variats
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

 

 

 

Mans a la cuina!

 

  • Primer cal tenir en compte que aquest és un plat que s'ha de deixar reposar, i per tant recomanem fer-lo el dia abans de servir-lo 
  • Tenint en compte això, agafem els 250 grams de cada carn i en fem una massa mesclant-les l’all picat, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre 
  • Un cop tinguem la massa ja feta, donem forma a les mandonguilles, fent boletes
  • Després enfarinem les boles i les fregim en oli.
  • Un cop estiguin una mica daurades, les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’n l’excés d’oli
  • Ara podrem començar amb l'acompanyament, sofregint en una cassola una mica de tomàquet, pastanaga i all amb oli d'oliva
  • Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada i el vi ranci 
  • Deixarem que redueixi el vi, a poc a poc 
  • A continuació afegim una culleradeta de farina, per espessir la salsa, i li donem unes voltes perquè no ens quedi crua
  • Banyem la cassola amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta
  • Ara hi afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades -les podem fer al forn- i els bolets
  • Ho deixem coure tot plegat uns 10 o 12 minuts i ho deixem reposar.
  • Un cop estigui ben reposat, servim i a gaudir!

 

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: