L'exposició a la contaminació afecta la salut dels habitants de l'Àrea Metropolitana, especialment a Barcelona  | ACN

 

 

Sabadell acollirà el Primer Congrés de Qualitat de l'Aire, una reunió que planteja les eines de gestió i normatives d'implantació per a una millora de la qualitat de l'aire de la societat. La trobada, impulsada per un comitè format per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Ajuntament de Sabadell, se celebrarà els dies 24 i 25 d'octubre.

 

 

Les jornades se celebraran a la Fira de Sabadell i reuniran 95 ponents de relleu científic nacional i internacional que exposaran la darrera hora de l'estat de la qüestió ambiental. Martin Williams, de King's College Londres, serà l'encarregat de la ponència inaugural amb els “Nous valors guia de l'OMS. Progrés i Perspectives” i des del Ministeri per a la Transició Ecològica, Maj-Britt Larka posarà de relleu “el repte dels sostres nacionals d'emissions”.

 

 

El Congrés aplegarà uns 400 assistents al recinte de Fira de Sabadell que comptarà també amb una zona expositiva de networking amb solucions tecnològiques i “presentacions keynote” amb presència de set expositors

 

 

Fira de Sabadell
Entrada a la Fira de Sabadell | Fira de Sabadell

 

 

I és que vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). A Catalunya, s'han superat els nivells d'òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l'aglomeració de Barcelona. El Congrés servirà de marc per a la presentació de campanyes i solucions.

 

 

Un pla de millora per tots els municipis del Vallès

 

En el marc del Congrés de l'aire es farà la primera sessió de treball de la taula política que ha d'iniciar l'elaboració del Pla supramunicipal per la Qualitat de l'Aire, tal com va aprovar el Consell d'alcaldies del Vallès Occidental el mes de setembre. Aquesta Taula està formada pels alcaldes i alcaldesses dels 23 municipis de la comarca i el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i comptarà amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, atenent la petició del Consell d'alcaldies.