Piquets d'estudiants tanquen els accessos a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB
Piquets d'estudiants tanquen els accessos a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB | Toni Alfaro

 

 

La Coordinadora d'Assemblees de Facultat de l'Autònoma ha bloquejat les entrades a les diferents facultats del campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona per protestar contra la sentència als presos polítics del Tribunal Suprem espanyol i mostrar el seu suport a les mobilitzacions. Així ho han indicat membres de la coordinació, que han tancat aquest dimarts 22 d'octubre l'entrada a la Facultat de Lletres, al voltant de les 11.30 h.

 

 

“S'ha près la decisió d'aturar tota l'activitat perquè considerem que, degut a la situació política i social del país, així com la repressió que hi està havent cap al poble català, no podem seguir fent classe ni continuant amb la nostra vida normal”, ha indicat una de les participants en la tancada. I és que reivindiquen que “una persona mobilitzada no pot assistir a classe com podria fer en una situació normal”, i per tant s'han d'aturar les classes

 

 

 

 

Segons han afegit des de la Coordinadora, mantindran la tancada “fins que aguantin les mobilitzacions”. “De fet estem movent per mitjà de claustre que se suspenguin les classes i la possibilitat d'avaluació única“, han proposat. I és que, expliquen, “entenem que el jovent som qui ha d'estar als carrers, i hem de poder estar mobilitzats i sense perdre un curs” 

 

 

 

 

Tot i que el passat dimecres 16 ja es va aconseguir un posicionament per part la rectora de la UAB, Margarita Arboix, des de la coordinadora expliquen que el que es va fer va ser “instar que no es fessin activitats avaluables fins divendres”. Tanmateix, la Coordinadora explica que “esperant que les mobilitzacions continuïn i que hem de seguir a primera línia de carrer, no podem permetre que se segueixin fent classes amb normalitat”. Finalitzen indicant que “a la Universitat de Girona s'han suspès les classes i tenim constància que es pot fer”. 

 

 

[AMPLIACIÓ]

 

 

Des de la Universitat expliquen que només es van bloquejar les entrades a l'edifici B, corresponent a la Facultat de Filosofia i Lletres, tot i que expliquen que el tancament no va ser complet i molts estudiants van poder entrar i fer classe de forma normal. També indiquen que estan en converses amb els col·lectius d'estudiants per donar una resposta al conflicte.