Gustos de tardor: com fer una crema de castanyes i ceps meravellosa

by | oct. 23, 2019 | Pa Amb Oli

La crema de castanyes i ceps és una crema densa i exquisida

La crema de castanyes i ceps és una crema densa i exquisida | Cuina Cinc

 

 

Poques coses són més pròpies de la tardor que les castanyes i els bolets. La cuina de tardor és plena d'aquests dos ingredients que ens recorden la tranquil·litat de la llar i l'escalfor dels plats calents a taula. Per això avui, al Pa Amb Oli, portem una recepta basada en aquests gustos de tardor perfecta per combatre els primers freds: una crema de castanyes i ceps

 

 

D'una banda, podem aprofitar les castanyes sobrants de la celebració de la Castanyada, ja que el regust del procés de torrat dona un toc boníssim a la crema. De l'altra, és ideal treballar amb ceps frescos que puguem trobar en el mercat o que haguem “caçat” al bosc, tot i que també podem emprar-ne de secs i rehidratar-los.

 

 

Voleu provar aquesta meravella culinària de tardor? Doncs som-hi!

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

  • 250 g de castanyes netes i cuites
  • Una patata del bufet
  • Un porro
  • Un o dos ceps frescos segons la mida, o 15 g de ceps secs
  • Un litre de brou de verdures 
  • Una nou de mantega de bona qualitat
  • Una cullerada sopera d'oli d'oliva de qualitat verge extra
  • Sal
  • Pebre

 

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, haurem de preparar els ingredients.
  • D'una banda, posem els ceps secs en un recipient amb aigua tèbia durant 20 minuts i escorrem alhora que reservem l'aigua de la hidratació; si els ceps són frescos, només els hem de netejar i tallar en làmines
  • Si les castanyes estan cuites, només hem de pelar-les i reservar-les, però si són crues, abans de coure-les s'ha de fer un tall en la pell, aproximadament d'un centímetre (perquè no explotin quan es couen) i les posem en una plata per anar al forn, preescalfat a temperatura alta, fins que estiguin cuites

  • També haurem de rentar bé el porro i tallar-lo, aprofitant la part que sigui més tendra de la part verda

  • A més, pelem, rentem i tallem a trossos la patata 

  • Un cop preparats els ingredients, preparem en una cassola la mantega i un raig d'oli 

  • Hi afegim la patata tallada, minuts després el porro tallat i remenem amb una espàtula tot incorporant un got de brou de verdures

  • Ho deixem coure tot durant uns 10 minuts 

  • Una vegada hagi passat aquest temps, hi afegim les castanyes trossejades i remenem una mica 

  • Ara hi afegim l'aigua de rehidratar els ceps i la resta de brou de verdures, i deixem coure 10 minuts més, aproximadament 

  • Un cop transcorregut aquest temps, ho passem tot per la batedora 

  • Segons la textura desitjada, podem afegir-hi més o menys brou i emprar el “xino” si fos necessari

  • Afinem de sal i pebre

  • Finalment, mentre acaba la cocció podem aprofitar per assecar els ceps rehidratats (o les làmines, en cas de ser frescos) i passar-los per la paella amb un raig d'oli fins que siguin daurats

  • Ara ja només queda emplatar i afegir els ceps sobre la crema.

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: