Gustos de tardor: com fer una crema de castanyes i ceps meravellosa

by | oct. 23, 2019 | Pa Amb Oli

La crema de castanyes i ceps és una crema densa i exquisida

La crema de castanyes i ceps és una crema densa i exquisida | Cuina Cinc

 

 

Poques coses són més pròpies de la tardor que les castanyes i els bolets. La cuina de tardor és plena d'aquests dos ingredients que ens recorden la tranquil·litat de la llar i l'escalfor dels plats calents a taula. Per això avui, al Pa Amb Oli, portem una recepta basada en aquests gustos de tardor perfecta per combatre els primers freds: una crema de castanyes i ceps

 

 

D'una banda, podem aprofitar les castanyes sobrants de la celebració de la Castanyada, ja que el regust del procés de torrat dona un toc boníssim a la crema. De l'altra, és ideal treballar amb ceps frescos que puguem trobar en el mercat o que haguem “caçat” al bosc, tot i que també podem emprar-ne de secs i rehidratar-los.

 

 

Voleu provar aquesta meravella culinària de tardor? Doncs som-hi!

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

  • 250 g de castanyes netes i cuites
  • Una patata del bufet
  • Un porro
  • Un o dos ceps frescos segons la mida, o 15 g de ceps secs
  • Un litre de brou de verdures 
  • Una nou de mantega de bona qualitat
  • Una cullerada sopera d'oli d'oliva de qualitat verge extra
  • Sal
  • Pebre

 

 

Mans a la cuina!

  • Primerament, haurem de preparar els ingredients.
  • D'una banda, posem els ceps secs en un recipient amb aigua tèbia durant 20 minuts i escorrem alhora que reservem l'aigua de la hidratació; si els ceps són frescos, només els hem de netejar i tallar en làmines
  • Si les castanyes estan cuites, només hem de pelar-les i reservar-les, però si són crues, abans de coure-les s'ha de fer un tall en la pell, aproximadament d'un centímetre (perquè no explotin quan es couen) i les posem en una plata per anar al forn, preescalfat a temperatura alta, fins que estiguin cuites

  • També haurem de rentar bé el porro i tallar-lo, aprofitant la part que sigui més tendra de la part verda

  • A més, pelem, rentem i tallem a trossos la patata 

  • Un cop preparats els ingredients, preparem en una cassola la mantega i un raig d'oli 

  • Hi afegim la patata tallada, minuts després el porro tallat i remenem amb una espàtula tot incorporant un got de brou de verdures

  • Ho deixem coure tot durant uns 10 minuts 

  • Una vegada hagi passat aquest temps, hi afegim les castanyes trossejades i remenem una mica 

  • Ara hi afegim l'aigua de rehidratar els ceps i la resta de brou de verdures, i deixem coure 10 minuts més, aproximadament 

  • Un cop transcorregut aquest temps, ho passem tot per la batedora 

  • Segons la textura desitjada, podem afegir-hi més o menys brou i emprar el “xino” si fos necessari

  • Afinem de sal i pebre

  • Finalment, mentre acaba la cocció podem aprofitar per assecar els ceps rehidratats (o les làmines, en cas de ser frescos) i passar-los per la paella amb un raig d'oli fins que siguin daurats

  • Ara ja només queda emplatar i afegir els ceps sobre la crema.

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: