Operaris de l'Ajuntament treballant en la neteja dels embornals
Operaris de l'Ajuntament treballant en la neteja dels embornals | Toni Alfaro

 

 

Tècnics de neteja de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès han començat la neteja dels embornals de la plaça del Pi de Bellaterra. Ho han fet aquest dijous 24 d'octubre, just un dia després que la plaça del centre del barri s'inundés com a conseqüència de les fortes pluges de la nit i matinada de dimarts 22 a dimecres 23. 

 

 

Els operaris han explicat que es tracta d'una situació habitual a aquestes dates, ja que les fulles dels arbres s'acumulen a terra. Llavors, un cop ve un aiguat important, les fulles són arrossegades fins als embornals i els obstrueixen. 

 

 

Els tècnics també expliquen que la situació de Bellaterra és especialment complicada pel que fa als embornals, ja que com que hi ha molta vegetació als voltants, a la brutícia hi creixen herbes que, amb les seves fulles i arrels, dificulten encara més l'absorció de l'aigua. 

 

 

Les entrades al clavegueram acumulen molta terra i brutícia
Les entrades al clavegueram acumulen molta terra i brutícia | Jordi Tardós