La Cursa solidària de la UAB torna el diumenge 15 de desembre

by | oct. 28, 2019 | Esports

Sortida de la Cursa de la UAB en anteriors edicions

Sortida de la Cursa de la UAB en anteriors edicions | UAB

 

La Cursa solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona, organitzada amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola, i en suport a La Marató de TV3, tindrà lloc el diumenge 15 de desembre. Els fons que es recullin es destinaran a la investigació de malalties minoritàries, tema principal d’aquest any de La Marató. Enguany la cursa passarà pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès.

 

 

La cursa, que enguany arriba a la seva 8a edició, ja ha recollit 96.000€ per la Marató de TV3 al llarg de les seves edicions anteriors. La participació mitjana de cada edició ha estat de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500€.

 

 

Tres curses i una caminada

Es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 470m, una cursa d’11km, una cursa de 6,5km i una caminada dels mateixos kilòmetres, que donarà la volta al Sincrotró, per segon any consecutiu.

 

 

Hospitals i Fira d'Entitats

Els hospitals vinculats a la UAB i l’entitat solidària Ixarop col·laboraran també amb la cursa, que comptarà amb actuacions musicals i activitats per als més menuts. A més, com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries. 

 

 

Presentació de La Cursa de la UAB

Presentació de La Cursa de la UAB | UAB

 

 

Recuperació amb estudiants voluntaris de Fisioteràpia

La sortida i arribada serà a la Vila Universitària i comptarà amb serveis adicionals com el servei de fisioteràpia, guarda-roba o avituallament líquid a l’arribada. El servei de fisioteràpia l'ofereixen estudiants voluntaris de la UAB d'aquest àmbit, de manera gratuïta, i permeten la recuperació física dels participants després de les curses o caminada.

 

 

Les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

 

 

 

 

Participar-hi com a voluntari

Els participants de la cursa hauran de formalitzar la seva inscripció ja sigui online, fins al 13 de desembre, o presencialment, el 14 i 15 de desembre. També es dóna l’opció a participar de l’esdeveniment com a voluntari, donant suport en tasques d’organització i logística. Des de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS), coordinadora d'aquest àmbit, es demana un any més a estudiants, PAS o PDI que puguin a col.laborar-hi com a voluntaris.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: