L'experiència amb els instruments és molt important pels valors dels infants
L'experiència amb els instruments és molt important pels valors dels infants | La Llar d'en Pitus

 

 

En el món complex d’avui és imprescindible treballar actituds i valors que contribueixin a la convivència, al respecte dels drets de les persones i a l’assoliment d’unes condicions de vida dignes per a tothom. Els infants, ja de ben petits, han d’aprendre a ser competents per viure i conviure d’acord amb els valors propis d’una societat democràtica perquè siguin capaços de viure plenament i de manera feliç. I també perquè puguin contribuir al benestar dels qui els envolten, tant dels qui els són més propers com dels qui, desconeguts, els són més llunyans.

 

 

Segurament la majoria de nosaltres coincidirem en quins són els valors socials i morals que s'han d'educar als infants si volem que aquests participin en un futur més lliure, just i democràtic. Ens referim a valors com la pau, la justícia, la solidaritat, el diàleg, la llibertat, la felicitat, la responsabilitat, la paciència, el respecte a l'altre… Però quina és la millor manera d’ensenyar i transmetre aquests valors?

 

 

Sovint les escoles bressol ho fan a través dels contes o a través del joc, però sabíeu que també es poden treballar a través de la música? Sí, sí, ho heu sentit bé, a través de la música!

 

 

Ja fa un munt d’anys que La Llar d’en PitusPitus Nursery School, escola viva i activa, ha implementat un projecte anomenat “Música i Valors” que, de la mà de l’Eulàlia Abad i d'El Musical de Bellaterra, pretén ensenyar els valors més importants a través de la música. Una manera ben diferent però molt màgica de transmetre'ls!

 

 

L'arpa ha sigut l'instrument escollit per treballar la pau i el silenci durant el mes d'octubre
L'arpa ha sigut l'instrument escollit per treballar la pau i el respecte durant el mes d'octubre | La Llar d'en Pitus

 

 

Cada mes es treballa un instrument i un o diversos valors. Així doncs, per exemple, a l’octubre es treballen la pau i el respecte que correspon a l’arpa i moltes de les cançons, contes musicals i danses que es treballen a l’aula giren al voltant d’aquests mateixos valors.

 

 

A més a més, les mestres de l’escola incorporen aquests valors en el seu dia a dia i els treballen a través d’altres llenguatges, ja que és important que tot l’equip treballi en la mateixa direcció amb activitats diferents però, molt important, complementàries a les musicals.

 

 

I quins valors treballen? Doncs…

  • A l’octubre, la pau i el silenci amb l’arpa de fil conductor.
  • Al Novembre, el respecte i la solidaritat amb la guitarra.
  • Al Desembre, molt relacionat amb el Nadal, la generositat, l’amor a la família, als companys, etc., amb el piano.
  • Al gener, l’amistat i ajudar els altres amb el violí.

 

 

Perquè educar en valors és primordial per un futur en pau i milllor! Per a més informació de l’escola, podeu consultar el seu web, pàgina de Facebook, blog i/o instagram!