La UAB flexibilitzarà l’avaluació per les mobilització; el SEPC canta “victòria”

by | oct. 30, 2019 | Societat

Concentració a la UAB contra la sentència del judici del procés

Concentració a la UAB contra la sentència del judici del procés | Mónica García

 

 

El Consell de Govern de la UAB ha acordat introduir una via d’avaluació “excepcional” i “temporal” per algunes matèries. Segons ha explicat la vicerectora de Comunicació, Virginia Luzón, la decisió dona resposta a una petició que els estudiants van elevar al claustre per facilitar el dret a manifestació dels joves. Les 13 facultats de la universitat hauran de decidir quines assignatures entren en aquest nou sistema. El sindicat independentista SEPC afirma que aquest canvi és “una victòria” però segueixen reclamant que el centre condemni la sentència de Tribunal Suprem.

 

 

 

 

Durant aquest semestre i tenint en compte la situació política i social que es viu a Catalunya, la UAB oferirà als seus estudiants una “doble via d’avaluació”. Per una banda tindran la continuada, que és la que es ve fent fins ara. Per l’altra una “d’excepcional” que serà similar al sistema d’avaluació única que s’ha aprovat en d’altres centres.

 

 

La rectora, Margarita Arboix, parla amb els estudiants

La rectora, Margarita Arboix, parla amb els estudiants durant l'ocupació del rectorat del passat 16 d'octubre | @SEPC_UAB

 

 

“Serà reevaluable, de forma que si els alumnes no superen l’examen podran tenir una altra oportunitat”, ha comentat Luzón que ha dit que aquest sistema no s’aplicarà en totes les assignatures i que serà diferent en cada facultat. “Ja s’ha fet un estudi previ a les diferents facultats, 13 en total, però ara els degans es reuniran amb els estudiants i determinaran quines assignatures poden entrar-hi i quines no”.

 

 

Segons Luzón és una forma de garantir la “qualitat en l’avaluació” dels estudiants. Alhora remarca que “no és una opció pensada només per aquells que volen manifestar-se, sinó que també té en compte els que han tingut problemes per poder arribar a la universitat a causa de la situació política actual”. La vicerectora ha destacat el fet que aquesta decisió és fruit “del diàleg i del consens” i ha remarcat que fa setmanes que el centre negocia amb els estudiants de forma “madura” per assolir un acord. “No es una decisió producte de la pressió de cap barricada”, ha apuntat.

 

 

La proposta per flexibilitzar el sistema d’avaluació ha prosperat amb 36 vots a favor i cinc en contra.

 

 

 

 

El SEPC canta “victòria”

 

 

Per la seva banda, Cristina Cambó, portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a la UAB, s’ha mostrat satisfeta amb la decisió del Consell de Govern i ha dit que es una “victòria” perquè garantirà que els estudiants puguin manifestar-se sense tenir repercussions acadèmiques. Amb tot, ha dit que seguiran reclamant a la UAB que es posicioni en contra de la sentència del Tribunal Suprem i que suprimeixi les activitats avaluables.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: