Panellets de moniato per la Castanyada

by | oct. 31, 2019 | Pa Amb Oli

Panellets, moniatos i castanyes són els reis de la Castanyada

Panellets, moniatos i castanyes són els reis de la Castanyada | Amblesmansalamassa

 

 

Aquesta nit és la Castanyada, la nit de castanyes, moniatos i panellets. Durant aquesta celebració, a Catalunya molts s'ajunten amb la família i els amics per a gaudir d'aquesta festa tradicional fent, principalment, una única cosa: menjar. Fins i tot per aquells que desitgen celebrar Halloween, la nit del 31 d'octubre és la de menjar dolços.

 

 

I és que, sigui des d'una celebració o l'altra, els dolços han estat tradicionalment lligats a aquestes dates com a ofrena funerària pels difunts. Ara bé, mentre que a Halloween, d'origen anglosaxó, se serveixen tot tipus de dolços, a Catalunya seguim emprant els panellets com a menja tradicional

 

 

Tot i això, en els últims anys, les receptes de panellets ja no se centren només en el tradicional panellet de pinyons, sinó que també inclouen altres opcions com panellets de cacau, coco o codonyat. Per Tots Sants, al Pa amb Oli us oferirem no només totes aquestes opcions, sinó que us expliquem com fer-los amb base de moniato. 

 

 

Us animeu a provar-los? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració de 70 panellets?

  • 500 g de farina d'ametlla
  • 500 g de sucre
  • 250 g de moniatos cuits
  • 50 g coco ratllat
  • 25 g cacau
  • 100 g Pinyons
  • Codonyat
  • Ametlles senceres 
  • Un Ou batut

 

 

Mans a la cuina!

  • Començarem fent els moniatos, netejant-los bé, tallant-los per la meitat i embolicant-los en paper de plata 
  • Els coem al forn a 180º durant uns 45 minuts 
  • Un cop fets, els deixem refredar, els pelem i els trinxem amb una forquilla, fins a tenir una pasta espessa però sense grumolls
  • Ara barregem la farina d'ametlla, el sucre i el moniato amb les mans, fins a tenir una massa homogènia 
  • Després tallem la massa a quatre trossos, per fer panellets de gustos diferents
  • Panellets de xocolata: barregem 25 grams de cacau, amb la part de massa corresponent. Fem boletes i els hi fiquem una ametlla a sobre, aixafant-los una mica, quedant amb forma de botó
  • Panellets de coco: barregem la part de massa amb el coco ratllat. Donem forma de piràmide per diferenciar-los
  • Panellets de pinyons: fem boletes i les arrebossem bé amb els pinyons
  • Panellets de codonyat: fem boletes, les aixafem una mica i els hi posem un trosset de codony a sobre
  • Un cop fets els panellets, els pintem amb ou batut i els fem al forn a 180º durant uns 8 o 10 minuts, fins que estiguin torradets
  • Sortirà força quantitat, tot i que es conserven bé dins un recipient hermètic durant uns quants dies
  • Ja en podem gaudir!

 

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: