Panellets de moniato per la Castanyada

by | oct. 31, 2019 | Pa Amb Oli

Panellets, moniatos i castanyes són els reis de la Castanyada

Panellets, moniatos i castanyes són els reis de la Castanyada | Amblesmansalamassa

 

 

Aquesta nit és la Castanyada, la nit de castanyes, moniatos i panellets. Durant aquesta celebració, a Catalunya molts s'ajunten amb la família i els amics per a gaudir d'aquesta festa tradicional fent, principalment, una única cosa: menjar. Fins i tot per aquells que desitgen celebrar Halloween, la nit del 31 d'octubre és la de menjar dolços.

 

 

I és que, sigui des d'una celebració o l'altra, els dolços han estat tradicionalment lligats a aquestes dates com a ofrena funerària pels difunts. Ara bé, mentre que a Halloween, d'origen anglosaxó, se serveixen tot tipus de dolços, a Catalunya seguim emprant els panellets com a menja tradicional

 

 

Tot i això, en els últims anys, les receptes de panellets ja no se centren només en el tradicional panellet de pinyons, sinó que també inclouen altres opcions com panellets de cacau, coco o codonyat. Per Tots Sants, al Pa amb Oli us oferirem no només totes aquestes opcions, sinó que us expliquem com fer-los amb base de moniato. 

 

 

Us animeu a provar-los? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració de 70 panellets?

  • 500 g de farina d'ametlla
  • 500 g de sucre
  • 250 g de moniatos cuits
  • 50 g coco ratllat
  • 25 g cacau
  • 100 g Pinyons
  • Codonyat
  • Ametlles senceres 
  • Un Ou batut

 

 

Mans a la cuina!

  • Començarem fent els moniatos, netejant-los bé, tallant-los per la meitat i embolicant-los en paper de plata 
  • Els coem al forn a 180º durant uns 45 minuts 
  • Un cop fets, els deixem refredar, els pelem i els trinxem amb una forquilla, fins a tenir una pasta espessa però sense grumolls
  • Ara barregem la farina d'ametlla, el sucre i el moniato amb les mans, fins a tenir una massa homogènia 
  • Després tallem la massa a quatre trossos, per fer panellets de gustos diferents
  • Panellets de xocolata: barregem 25 grams de cacau, amb la part de massa corresponent. Fem boletes i els hi fiquem una ametlla a sobre, aixafant-los una mica, quedant amb forma de botó
  • Panellets de coco: barregem la part de massa amb el coco ratllat. Donem forma de piràmide per diferenciar-los
  • Panellets de pinyons: fem boletes i les arrebossem bé amb els pinyons
  • Panellets de codonyat: fem boletes, les aixafem una mica i els hi posem un trosset de codony a sobre
  • Un cop fets els panellets, els pintem amb ou batut i els fem al forn a 180º durant uns 8 o 10 minuts, fins que estiguin torradets
  • Sortirà força quantitat, tot i que es conserven bé dins un recipient hermètic durant uns quants dies
  • Ja en podem gaudir!

 

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: