L'equip de Meduses treballa fent intervencions a Senegal
L’equip de Meduses treballa fent intervencions a Senegal | Meduses a Thionck Essyl

Ja és tot a punt per la celebració del tercer dinar solidari de “Raconets” per a recaptar fons per la iniciativa Meduses, creada per proporcionar assistència mèdica de primera prioritat a gent necessitada al Senegal. L’àpat serà el proper dissabte 16 de novembre al restaurant Vulcano de Sant Cugat del Vallès, i espera recollir tota l’ajuda possible per als entre 4 i 5 cirurgians de Catalunya que, any rere any, es desplacen al país africà. 

El blog “Raconets”, de l’enginyera bellaterrenca Tonia Rius, col·labora per tercer any en la difusió i organització de l’esdeveniment solidari. Segons explica la mateixa Rius, “el resultat de l’any passat va ser molt bo, tothom va quedar encantat i va ser un èxit total”. Un èxit que també s’ha pogut consolidar, segons la bellaterrenca, gràcies als propietaris del restaurant santcugatenc. 

Meduses és una organització de metges liderada per la també bellaterrenca Ita Llauradó. És una associació sense ànim de lucre que, durant tot l’any, recopila material sobrant d’hospitals de Catalunya i, dos cops l’any, es desplaça a Senegal per a fer intervencions de primera necessitat a aquells que ho necessitin.

Amb intenció d’ajudar-los, i facilitar els tràmits, Raconets ha posat a disposició dels interessats uns números de compte per a gestionar més fàcilment les aportacions, siguin dels què hi volen participar com d’aquells que només volen aportar una quantitat de forma voluntària. Rius destaca que, per a fer la reserva d’aquells que vulguin assistir, no n’hi ha prou amb trucar al restaurant, sinó que haurà d’emprar-se el pagament previ, que inclou no només l’aportació dels interessats, sinó també una rebaixa per part de l’establiment.

Podeu trobar més informació sobre el dinar aquí.