Uralita haurà de pagar 3,5 milions d’euros a 14 víctimes de l’amiant

by | nov. 4, 2019 | Societat

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia

La fàbrica Uralita està tancada avui en dia | ACN

 

 

L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat l'empresa Uralita S.A. a pagar 3,5 milions d'euros d'indemnització a un grup de 14 veïns de Cerdanyola del Vallès i de Ripollet afectats per l'exposició a l'amiant. Aquest amiant provenia de la fàbrica dedicada a la manufactura de productes derivats del fibrociment que la multinacional va mantenir operativa entre els anys 1907 i 1997 a Cerdanyola.

 

 

El col·lectiu de veïns, representat per lletrades del Col·lectiu Ronda, va inhalar fibres d'asbest en el seu àmbit domèstic tot i no mantenir relació laboral amb l'empresa, ja sigui perquè vivien amb treballadors, que portaven a casa la roba de treball impregnada, o perquè la seva residència o el seu lloc de treball estava a l'entorn de la fàbrica.

 

 

La sentència subratlla que l'empresa, “coneixent el perill que comportava la utilització i inhalació de fibres d'amiant, no va actuar amb la diligència exigible en emetre sense el control adequat a l'ambient exterior les fibres d'amiant de la seva explotació industrial”. L'Audiència de Madrid confirma la resolució prèvia del jutjat de primera instància número 5 de la capital espanyola.

Vols llegir més…?

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: