El veïnat de Cerdanyola convoca una concentració contra el nou impost de l’AMB

by | nov. 4, 2019 | Societat

Màquines de bitllets a l'estació de Bellaterra | Toni Alfaro

Les màquines de compra de bitllets de tren a l'estació de Bellaterra | Laia TR

 

 

Un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès ha convocat una concentració, el dimecres 6 de novembre a les 19 h davant l'ajuntament, per protestar contra l'aplicació del nou impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta del tribut metropolità, un impost nou que va lligat a l'entrada de Cerdanyola i Bellaterra en la zona 1 de transport metropolità. 

 

 

Durant el passat mes d'octubre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a cobrar el nou tribut metropolità. En conseqüència, els veïns i veïnes de Cerdanyola que l'han de pagar van començar a rebre les cartes de cobrament. Tot i que el procés d'aprovació del nou tribut i de l'entrada de Cerdanyola a la zona 1 va començar a inicis de 2019, part del veïnat ha rebut amb sorpresa el cobrament d'aquest impost. Així, un grup de cerdanyolencs s'ha organitza a través de les xarxes socials per convocar una manifestació en contra d'aquest tribut. “Basta ya! No más impuestos”, diu la convocatòria.

 

 

Cartell de la convocatòria

Cartell de la convocatòria | Cedida

 

 

Què és el tribut metropolità?

 

El tribut metropolità està lligat a l'entrada de Bellaterra i Cerdanyola en la zona 1 de transport de l'AMB. Des de l'1 de gener de 2019, els cerdanyolencs i cerdanyolencs paguen la tarifa d'una zona per anar i tornar a Barcelona. Cerdanyola comparteix aquesta nova tarifa amb 17 municipis més de l'àrea metropolitana. Des de l'AMB es destaca que el pagament d'aquest tribut serveix per finançar aquest canvi de tarifes i, per tant, el servei públic de transport. La resta de municipis que formaven part de la 1a corona de transport abans de 2019, paguen aquest tribut des de l'any 1992.  

 

 

El nou impost el cobra directament l'AMB i es calcula a partir del valor cadastral dels immobles – habitatge o negoci -, com ara l'IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros.

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: