El veïnat de Cerdanyola convoca una concentració contra el nou impost de l’AMB

by | nov. 4, 2019 | Societat

Màquines de bitllets a l'estació de Bellaterra | Toni Alfaro

Les màquines de compra de bitllets de tren a l'estació de Bellaterra | Laia TR

 

 

Un grup de veïns i veïnes de Cerdanyola del Vallès ha convocat una concentració, el dimecres 6 de novembre a les 19 h davant l'ajuntament, per protestar contra l'aplicació del nou impost de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta del tribut metropolità, un impost nou que va lligat a l'entrada de Cerdanyola i Bellaterra en la zona 1 de transport metropolità. 

 

 

Durant el passat mes d'octubre, l'Àrea Metropolitana de Barcelona va començar a cobrar el nou tribut metropolità. En conseqüència, els veïns i veïnes de Cerdanyola que l'han de pagar van començar a rebre les cartes de cobrament. Tot i que el procés d'aprovació del nou tribut i de l'entrada de Cerdanyola a la zona 1 va començar a inicis de 2019, part del veïnat ha rebut amb sorpresa el cobrament d'aquest impost. Així, un grup de cerdanyolencs s'ha organitza a través de les xarxes socials per convocar una manifestació en contra d'aquest tribut. “Basta ya! No más impuestos”, diu la convocatòria.

 

 

Cartell de la convocatòria

Cartell de la convocatòria | Cedida

 

 

Què és el tribut metropolità?

 

El tribut metropolità està lligat a l'entrada de Bellaterra i Cerdanyola en la zona 1 de transport de l'AMB. Des de l'1 de gener de 2019, els cerdanyolencs i cerdanyolencs paguen la tarifa d'una zona per anar i tornar a Barcelona. Cerdanyola comparteix aquesta nova tarifa amb 17 municipis més de l'àrea metropolitana. Des de l'AMB es destaca que el pagament d'aquest tribut serveix per finançar aquest canvi de tarifes i, per tant, el servei públic de transport. La resta de municipis que formaven part de la 1a corona de transport abans de 2019, paguen aquest tribut des de l'any 1992.  

 

 

El nou impost el cobra directament l'AMB i es calcula a partir del valor cadastral dels immobles – habitatge o negoci -, com ara l'IBI. Estan exclosos els habitatges amb un valor cadastral inferior a 45.000 euros.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: