Un comboi de Ferrocarrils passa sobre el canvi d'agulles a l'estació de Bellaterra
Un comboi de Ferrocarrils passa sobre el canvi d'agulles a l'estació de Bellaterra | Toni Alfaro

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja ha començat unes obres per reduir la contaminació acústica derivada del pas dels seus combois a Bellaterra. Segons ha informat l'EMD de Bellaterra en un comunicat, l'empresa durà a terme, entre l'1 de novembre i el 30 de gener, diferents actuacions destinades a minimitzar el soroll del pas dels trens pel canvi d'agulles de l'estació de Bellaterra.

 

 

Les obres pròpiament dites consistiran en la renovació del sistema d'agulles i desviaments de l'estació per fer una reducció considerable de les molèsties dels veïns originades pel pas dels combois. Alhora, s'espera que aquestes actuacions no comencin fins al 20 de novembre, quan començarà a enderrocar-se el mur de separació entre les vies del tren i l'avinguda Josep Maria Marcet per facilitar el pas de les màquines. 

 

 

Aquesta part de les obres s'estendrà fins al 20 de desembre, i significarà eliminar temporalment les 9 places d'aparcament de l'avinguda a l'altura del restaurant Bellateca, així com l'ocupació de la vorera més propera a la via. 

 

 

Ja s'han començat a senyalitzar les zones d'actuació de les obres
Ja s'han començat a senyalitzar les zones d'actuació de les obres | Toni Alfaro

 

 

Talls a la circulació pel pont de desembre

 

D'altra banda, al comunicat, l'EMD assegura que, per a fer els treballs, el nucli de les afectacions serà entre el 6 i el 8 de desembre quan, aprofitant els dies de pont, es tallarà completament la circulació de la línia S2 a Bellaterra. A més, es tallarà el carril en sentit Sabadell de l'avinguda, funcionant de forma alterna el que va en direcció Sant Cugat per als dos sentits mitjançant semàfors i senyalització. 

 

 

Per a pal·liar els problemes de mobilitat s'habilitarà un servei d'autobús que supleixi la manca de circulació de trens per l'estació de Bellaterra. 

 

 

D'altra banda, segons l'entitat municipal, s'aprofitaran les obres de la subestació elèctrica de Ferrocarrils a Bellaterra, encara en construcció, per a emmagatzemar tot el material necessari per l'actuació a l'estació de tren. Es preveu tenir completament finalitzades les obres el pròxim 30 de gener.