Ferrocarrils comença obres per reduir el seu impacte acústic a Bellaterra

by | nov. 5, 2019 | Societat

Un comboi de Ferrocarrils passa sobre el canvi d'agulles a l'estació de Bellaterra

Un comboi de Ferrocarrils passa sobre el canvi d'agulles a l'estació de Bellaterra | Toni Alfaro

 

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ja ha començat unes obres per reduir la contaminació acústica derivada del pas dels seus combois a Bellaterra. Segons ha informat l'EMD de Bellaterra en un comunicat, l'empresa durà a terme, entre l'1 de novembre i el 30 de gener, diferents actuacions destinades a minimitzar el soroll del pas dels trens pel canvi d'agulles de l'estació de Bellaterra.

 

 

Les obres pròpiament dites consistiran en la renovació del sistema d'agulles i desviaments de l'estació per fer una reducció considerable de les molèsties dels veïns originades pel pas dels combois. Alhora, s'espera que aquestes actuacions no comencin fins al 20 de novembre, quan començarà a enderrocar-se el mur de separació entre les vies del tren i l'avinguda Josep Maria Marcet per facilitar el pas de les màquines. 

 

 

Aquesta part de les obres s'estendrà fins al 20 de desembre, i significarà eliminar temporalment les 9 places d'aparcament de l'avinguda a l'altura del restaurant Bellateca, així com l'ocupació de la vorera més propera a la via. 

 

 

Ja s'han començat a senyalitzar les zones d'actuació de les obres

Ja s'han començat a senyalitzar les zones d'actuació de les obres | Toni Alfaro

 

 

Talls a la circulació pel pont de desembre

 

D'altra banda, al comunicat, l'EMD assegura que, per a fer els treballs, el nucli de les afectacions serà entre el 6 i el 8 de desembre quan, aprofitant els dies de pont, es tallarà completament la circulació de la línia S2 a Bellaterra. A més, es tallarà el carril en sentit Sabadell de l'avinguda, funcionant de forma alterna el que va en direcció Sant Cugat per als dos sentits mitjançant semàfors i senyalització. 

 

 

Per a pal·liar els problemes de mobilitat s'habilitarà un servei d'autobús que supleixi la manca de circulació de trens per l'estació de Bellaterra. 

 

 

D'altra banda, segons l'entitat municipal, s'aprofitaran les obres de la subestació elèctrica de Ferrocarrils a Bellaterra, encara en construcció, per a emmagatzemar tot el material necessari per l'actuació a l'estació de tren. Es preveu tenir completament finalitzades les obres el pròxim 30 de gener.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: