Dos dels nens participants a la celebració del Halloween bellaterrenc
Dos dels nens participants a la celebració del Halloween bellaterrenc | Elisenda Clascà

 

 

Tradicionalment, la celebració de La Castanyada ha sigut privada a les llars de Bellaterra. Tanmateix, la jornada també inclou, per a molts, la festa anglosaxona de Halloween que és una altra forma de gaudir de la revetlla de Tots Sants, molt més dirigida a voltar pel carrer i recollir llaminadures i dolços a canvi de no fer entremaliadures. Dues realitats que han xocat sempre a Bellaterra, sortint-ne guanyadora la festivitat catalana.

 

 

Tot i això, alguna cosa ha canviat enguany, ja que diversos infants del barri han pogut articular, aquest 31 d'octubre a la nit, una ruta de cases per les quals gaudir de la festivitat del Halloween i recórrer Bellaterra disfressats, recopilant llaminadures. I és que, a través d'un dels canals de difusió veïnals del poble, la veïna Elisenda Clascà ha pogut organitzar diferents veïns perquè els més petits experimentin un Halloween als nostres propis carrers.

 

 

Clascà es mostra molt contenta amb com ha funcionat la iniciativa i espera poder repetir-la l'any vinent i fer més pública una festa tradicionalment privada. Un Halloween que “per als més petits és tot un repte, i per als més grans suposa anar descobrint com la cultura anglosaxona ve celebrant la nit dels esperits -el què per nosaltres seria Tots Sants– en clau d'humor”, explica.

 

 

La bellaterrenca es mostra molt contenta de com ha funcionat la iniciativa: “els nens i nenes han gaudit amb els veïns i veïnes que els han acollit amb llaminadures i un ambient extraordinàriament terrorífic“, s'alegra. I tot i que “molta gent ha marxat de pont” i, per tant, la festa podria tenir encara més recorregut, assegura que alguns indrets, com el Túnel del Terror muntat a una de les llars del carrer Cases i Amigó, han sigut tot un èxit. 

 

 

Una iniciativa que, de ben segur, tornarà a portar sorpreses pels més petits l'any vinent.