Una veïna vota durant les eleccions generals del passat 28 d'abril
Una veïna vota durant les eleccions generals del passat 28 d'abril | Toni Alfaro

 

 

El pròxim diumenge 10 de novembre, els veïns i veïnes de Bellaterra estan cridats a participar en les eleccions generals per escollir els diputats del Congrés dels Diputats i el Senat espanyols. Set mesos després de les anteriors eleccions generals del 28 d'abril -i només 6 des de les eleccions municipals i europees– els 2.065 electors de Bellaterra tornaran a acudir a les urnes per votar la presidència d'Espanya al Centre Cívic de Bellaterra.   

 

 

Durant les anteriors eleccions generals, la participació es va situar al 84,7 %, un percentatge que se situava per sobre de qualsevol jornada d'eleccions generals prèvies celebrades al poble, superant en més d'un 5% la mitjana de participació del 79 % dels 11 últims anys. A més, dos bellaterrencs van presentar-se al Senat, tot i que no van assolir els vots suficients com per ser escollits a la Cambra Alta

 

 

El resultat de les anteriors eleccions del 28A va donar com a clar guanyador a Bellaterra a Junts per Catalunya-Junts (JxCat-Junts) amb 469 vots. El segon lloc va ser per Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes (ERC-Sobiranistes) amb 441 vots, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) amb 222 vots i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) amb 205 vots.

 

 

Quatre meses de votació

 

Com ja va passar a l'abril, tots els habitants de Bellaterra, inclosos els del Turó de Sant Pau, hauran de passar per les quatre taules de votació i dipositar el seu vot a les dues urnes, una per cada cambra (Congrés dels Diputats i Senat). I és que els habitants de Bellaterra podran estar vinculats a la secció censal 20 o 40, i hauran de consultar a quina taula els hi toca votar al mateix Centre Cívic. 

 

 

Saps si et toca ser membre de la mesa de votació? Mira-ho aquí