Alguns títols de transport ja es poden comprar online
Alguns títols de transport ja es poden comprar online | Cedida

 

 

Els usuaris de Transports Metropolitana de Barcelona (TMB) disposen d'un nou servei. TMB ha incorporat la compra en línia de títols de transport per als usuaris inscrits al programa JoTMBé. Fins ara, aquests 890.000 inscrits podien fer la compra només a través del telèfon mòbil amb l'aplicació TMB App.

 

 

A partir d'ara, també poden fer la compra a través de l'apartat tarifes del portal web de la companyia després d'identificar-se com a membres de JoTMBé o bé donant-se d'alta com a nou membre. Posteriorment es fa el pagament amb targeta i el sistema genera un codi que és el que s'ha d'introduir a la màquina distribuïdora de qualsevol estació de metro per imprimir el títol adquirit. La companyia ha afirmat que la compra en línia aporta “beneficis d'agilitat, organització familiar i control de despeses”.

 

 

Entre d'altres, és possible comprar la targeta des de casa i reenviar el codi de recollida a una altra persona, permet consultar l'historial de compres, repetir l'operació o cancel·lar-la en cas d'error. A més, els membres de JoTMBé obtenen punts per cada operació, que serveixen per accedir a recompenses.

 

 

Inicialment els títols que es poden comprar a través del web són els d'ús general com el bitllet senzill, la T-10, la T-50/30, la T-mes, la T-trimestre, la T-dia i el bitllet aeroport, així com els abonaments turístics Hola Barcelona Travel Card. Està previst que en una segona fase s'incorporin els títols socials, com els de família nombrosa i monoparental, els dels joves i els dels aturats.

 

 

Cal recordar que els títols de transport de TMB serveixen per a viatjar en metro, bus, tramvia, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Els codis de la compra en línia, però, només es poden validar a les màquines distribuïdores de metro de Barcelona.