Pasta de tardor, amb salsa de carabassa i bolets

by | nov. 6, 2019 | Pa Amb Oli

Pasta de carabassa i bolets, una delícia pel paladar

Pasta de carabassa i bolets, una delícia pel paladar | Iosune Robles i Alberto Aragón

 

 

Cuinar amb pasta és una aposta segura. La pasta serveix com a base per a una gran quantitat d'àpats i és molt versàtil per a jugar amb diferents tipus de salses i ingredients, ja que pot servir de contrapunt ideal. D'una banda, atorga cos i textura a tota mena de condiments i acompanyaments; de l'altra, pot servir per a suavitzar ingredients de gust intens com diversos tipus de carns, formatges i verdures.

 

 

Per això, la pasta és una base ideal per a experimentar amb ingredients d'aroma penetrant però gust suau, com és el cas dels bolets i les carabasses, que ens porten el bo i millor del sabor de la tardor. I així, avui, al Pa amb Oli, us proposem un bon àpat de pasta amb bolets i salsa de carabassa; una solució culinària que agradarà a tothom i serveix d'àpat complet i alhora lleuger.

 

 

Us hi animeu? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a dues persones?

 

Per a la salsa:

  • 150 g de carabassa crua
  • 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
  • Quatre cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
  • Dues cullerades de tahina o d'oli d’oliva verge extra
  • Dues culleradetes de vinagre de poma o suc de llimona
  • Una culleradeta d’all en pols
  • Mitja culleradeta de sal
  • Un quart de culleradeta de pebre negre mòlt

 

Per la pasta:

  • 300 g de pasta (per exemple, macarrons)
  • 600 g de bolets trossejats
  • Julivert fresc picat al gust

 

 

Mans a la cuina!

  • Primer trossegem la carabassa a daus i la cuinem al vapor durant uns 15 o 20 minuts, fins que estigui tendra. També la podem bullir
  • Ara cuinem la pasta seguint les instruccions del paquet. L'escorrem, rentem i reservem
  • Després posem els bolets trossejats en una paella i els cuinem amb aigua o un rajolí d'oliva fins que estiguin llestos 
  • Quan la carbassa estigui a punt, la posem en una batedora de vas amb la resta d’ingredients de la salsa i batem fins que estiguin ben integrats. També podem fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina
  • Tot seguit, aboquem la salsa en una olla o paella, i la cuinem a foc mitjà-alt fins que estigui calenta. 
  • Hi afegim la pasta, remenem i cuinem durant un o dos minuts més perquè tot es mescli bé i la pasta agafi el gust de la salsa
  • Finalment, servim la pasta amb els bolets saltats per sobre i una mica de julivert fresc al gust per decorar
  • Recordeu que la pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies, com a màxim

 

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: