
Cuinar amb pasta és una aposta segura. La pasta serveix com a base per a una gran quantitat d'àpats i és molt versàtil per a jugar amb diferents tipus de salses i ingredients, ja que pot servir de contrapunt ideal. D'una banda, atorga cos i textura a tota mena de condiments i acompanyaments; de l'altra, pot servir per a suavitzar ingredients de gust intens com diversos tipus de carns, formatges i verdures.
Per això, la pasta és una base ideal per a experimentar amb ingredients d'aroma penetrant però gust suau, com és el cas dels bolets i les carabasses, que ens porten el bo i millor del sabor de la tardor. I així, avui, al Pa amb Oli, us proposem un bon àpat de pasta amb bolets i salsa de carabassa; una solució culinària que agradarà a tothom i serveix d'àpat complet i alhora lleuger.
Us hi animeu? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a dues persones?
Per a la salsa:
- 150 g de carabassa crua
- 65 ml de llet vegetal sense endolcir (per exemple, de soja)
- Quatre cullerades de llevat nutricional o llevat de cervesa
- Dues cullerades de tahina o d'oli d’oliva verge extra
- Dues culleradetes de vinagre de poma o suc de llimona
- Una culleradeta d’all en pols
- Mitja culleradeta de sal
- Un quart de culleradeta de pebre negre mòlt
Per la pasta:
- 300 g de pasta (per exemple, macarrons)
- 600 g de bolets trossejats
- Julivert fresc picat al gust
Mans a la cuina!
- Primer trossegem la carabassa a daus i la cuinem al vapor durant uns 15 o 20 minuts, fins que estigui tendra. També la podem bullir
- Ara cuinem la pasta seguint les instruccions del paquet. L'escorrem, rentem i reservem
- Després posem els bolets trossejats en una paella i els cuinem amb aigua o un rajolí d'oliva fins que estiguin llestos
- Quan la carbassa estigui a punt, la posem en una batedora de vas amb la resta d’ingredients de la salsa i batem fins que estiguin ben integrats. També podem fer servir una batedora de mà, tot i que la textura no quedarà tan fina
- Tot seguit, aboquem la salsa en una olla o paella, i la cuinem a foc mitjà-alt fins que estigui calenta.
- Hi afegim la pasta, remenem i cuinem durant un o dos minuts més perquè tot es mescli bé i la pasta agafi el gust de la salsa
- Finalment, servim la pasta amb els bolets saltats per sobre i una mica de julivert fresc al gust per decorar
- Recordeu que la pasta es pot guardar a la nevera en un recipient hermètic durant 4 o 5 dies, com a màxim
Bon profit!