La Festa Major de l’Autònoma 2019 ja és aquí

by | nov. 7, 2019 | Societat

La plaça Cívica, durant una Festa Major de la UAB anterior

La plaça Cívica, durant una Festa Major de la UAB anterior | UAB

 

Des de les 13 hores i fins al vespre del dijous, 7 de novembre, s'aniran celebran diferents activitats festives i de participació en diferents espais del campus de Bellaterra, dins la FM UAB 2019, tot una mostra d'implicació i participació per part d'estudiants, associacions, entitats i col.lectius de la comunitat universitària.

 

 

El lema escollit enguany per a la Festa Major de la UAB és “Emergència climàtica: la UAB actua!”. Com en les darreres edicions de la FM, a partir del lema i al llarg de tot el curs acadèmic, s'impulsarà un conjunt d'accions que es treballaran de manera conjunta amb tota la comunitat universitària (alumnat, PAS i PDI), amb l'objectiu és que la crisi climàtica esdevingui centre d'interès per a l'activitat docent, investigadora i de participació.

 

 

La Festa Major de la UAB té el distintiu Q de festa, que va rebre l'any passat. Fou la pimera festa d'una universitat catalana que va rebre el distintiu Q de festa! que atorga la Generalitat de Catalunya a les festes que compleixen uns criteris de salut, benestar i qualitat.

 

 

Programa Festa Major 2019

 

 

  

Espai Escènic Plaça Cívica

 • 13 h      – Pregó de la FMUAB19, a càrrec de l’Assemblea Ecologista de la UAB, presentat per la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat Dr. Sara Moreno
 • 13.20 h – Lliurament  del premi al guanyador/a del Concurs del Cartell de la FMUAB19
 • 13.30 h – Actuació del Cor de la UAB, amb la direcció d’en Poire Vallvé, a càrrec de Cultura en Viu
 • 14 h      – Jam oberta de swing a càrrec del col·lectiu d’estudiants Swing Autònoma
 • 15h       – Exhibició de covers, a càrrec del col·lectiu d’estudiants Korean Club
 • 15.45 h – Proclamació de l’Hereu i Pubilla de la UAB, a càrrec de Pubillatge UAB
 • 16.15 h – Karaoke Ramen Club (Fins a les 18h)  
 • 17.45 h – Bon Ball Tenim, grup de xaranga
 • 18.30 h – Batalla de Galls i Gallines, organitzada per grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Dinamització Comunitària (2h 15minuts)

    

   

 

Fira d'entitats i serveis de la comunitat UAB

De 13h a 17h a la Fira d’Entitats podreu trobar informació sobre els col·lectius, serveis i projectes de la UAB i saber quines activitats organitzen. 

  

  

 

 

 

T’atreveixes amb el Tabú?

  

Coneixes el joc del Tabú? Com creus que et sortiria en una altra llengua? Doncs vine a l’estand de Dinamització Comunitària entre les 15 h i les 17 h i demostra’ns quantes paraules podries dir en un temps limitat i quantes podries descobrir.

  

  

 

 

 

Les paraules, motor per al canvi!

  

Aquest any et proposem que tu també actuïs i donis un pas endavant per a lluitar contra el canvi climàtic. Des de la UAB posem el nostre gra de sorra per fer possible el canvi i et convidem a fer una proposta als governants perquè actuïn i promoguin universitats més sostenibles. Ho pots fer en l’idioma que vulguis! Vine a l’estand el Servei de Llengües de la plaça Cívica, el dia de la FMUAB i posa el teu missatge al nostre sobre.

  

  

 

 

 

Missió: delegats i delegades UAB

  

Vols conèixer en primera persona com és el dia a dia a dia dels delegats i delegades de la UAB? T’atreveixes a posar a provar la teva força i esperit de lideratge amb el grup? Vine a l’estand de Dinamització Comunitària entre les 13 h i les 15 h i coneix els representants d’estudiants que treballen dia a dia a peu d’aula!

  

  

 

 

 

Associació d’Estudiants Xinesos de la UAB

  

A banda d’una mostra de la cultura xinesa, amb empanadilles xineses, edamame i te amb llet, entre d’altres, hi trobareu informació sobre els projectes per la protecció del medi ambient que es realitzen a la Xina, i en particular el projecte Ant Forest. També podreu aprendre a fer nusos xinesos i fer-vos una foto en el photocall de panda!

 

 

 

Centre de Recursos per a Col·lectius

L’Aparador del Centre de Recursos per a Col·lectius i les exposicions que s’hi mostren tenen l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor la tasca del teixit associatiu en la dinamització de la comunitat universitària. L’exposició d’aquest mes va dedicada als col·lectius que lluiten contra el canvi climàtic i que ofereixen una alternativa ecològica al Campus: Assemblea ecologista, L’Hortet de l’Autònoma i l’Assemblea Vegana.

 

 

Sala Teatre i Sala Cinema UAB

 

Sala Teatre

  

  

“Finestres”, exposició solidària d’Instagramers, exposició al vestíbul de la sala Teatre, programada per Cultura en Viu

  

  

De 16 h a 18 h Slam Poetry, programat per Dinamització Comunitària

  

 

 

 

Sala Cinema de la UAB

  

  

13.30 h Projecció especial de FM: This Changes Everything, d’Avi Lewis i Naomi Klein, programat per Cultura en Viu

 

 

 

Paradetes d'estudiants. Plaça del Coneixement

De 13 h a 21 h trobareu menjar, beguda i activitats dels col·lectius i grups classe de la UAB, entre la Facultat de Ciències de l'Educació i la Facultat de Lletres.

 • 13 h a 21 h Punt d’Informació de la FM. Trobareu tota la informació de la FMUAB19 a la Plaça del Coneixement (entre els edificis G5 i G6)
 • 13 h a 23 h Punt Lila, a la Facultat de Traducció i Interpretació. El Punt Lila és un estand informatiu i d'atenció dinamitzat per l’Observatori per a la Igualtat al qual es pot adreçar qualsevol persona que hagi viscut o presenciat una situació de violència de gènere durant la FMUAB19, o vulgui informació sobre els recursos que la UAB posa a disposició de la comunitat (intervenció, assessorament, acollida psicològica, etc). A més a més, trobareu les brigades d’estudiants que en coordinació amb el Punt Lila seran presents als diferents espais de la festa.
 • 14 h a 21 h Infosalut, estand d’informació sobre salut, sexualitat i consums. El Xiringu de Salut de la FAS dinamitza l’Infosalut, on podreu fer consultes als Agents de Salut i trobareu materials de salut sexual com preservatius i lubricants, alcoholímetres, jocs, i informació sobre drogues, sexualitat i gènere. A més de l’estand, hi haurà un grup d’Agents de Salut itinerants que posarà a prova allò que sabeu i feu habitualment en contextos de festa.

 

 

Escenaris. Plaça del Coneixement

 

 

Escenari Autònoma Actua 1

Davant del bar de la Facultat de Filosofia i Lletres, programat per Cultura en Viu

 • 13.30 h        Cable Obsession (pop amb suc) 
 • 15.15 h        Allez! (punk rock, ska, reggae i rap) 
 • 16.45 h        Cubicks (punk rock) 
 • 18.15 h        Bernat Ortega (DJ, electrònica, pop i house) 
 • 19.45 h        The Blue Flamingos (rock alternatiu) 

 

  

Escenari Autònoma Actua 2

  

Entre la Facultat de Ciències de l’Educació i la Facultat de Traducció i Interpretació, programat per Cultura en Viu

 

 • 15 h             Tupé (rock´n´roll) 
 • 16.30 h        Skoria (punk rock) 
 • 18 h             Reclutes (reggae i ska) 
 • 19.30 h        A Kontra Korrent (ska, reggae i punk rock) 

 

SAF, Servei d’Activitat Física

A les instal·lacions del SAF tindrà lloc, entre les 9 h i les 13 h, el Torneig interuniversitari de la Ferradura, organitzat pels Centaures de l'Autònoma.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: