La plaça Cívica, durant una Festa Major de la UAB anterior
La plaça Cívica, durant una Festa Major de la UAB anterior | UAB

 

Des de les 13 hores i fins al vespre del dijous, 7 de novembre, s'aniran celebran diferents activitats festives i de participació en diferents espais del campus de Bellaterra, dins la FM UAB 2019, tot una mostra d'implicació i participació per part d'estudiants, associacions, entitats i col.lectius de la comunitat universitària.

 

 

El lema escollit enguany per a la Festa Major de la UAB és “Emergència climàtica: la UAB actua!”. Com en les darreres edicions de la FM, a partir del lema i al llarg de tot el curs acadèmic, s'impulsarà un conjunt d'accions que es treballaran de manera conjunta amb tota la comunitat universitària (alumnat, PAS i PDI), amb l'objectiu és que la crisi climàtica esdevingui centre d'interès per a l'activitat docent, investigadora i de participació.

 

 

La Festa Major de la UAB té el distintiu Q de festa, que va rebre l'any passat. Fou la pimera festa d'una universitat catalana que va rebre el distintiu Q de festa! que atorga la Generalitat de Catalunya a les festes que compleixen uns criteris de salut, benestar i qualitat.

 

 

Programa Festa Major 2019

 

 

  

Espai Escènic Plaça Cívica

 • 13 h      – Pregó de la FMUAB19, a càrrec de l’Assemblea Ecologista de la UAB, presentat per la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat Dr. Sara Moreno
 • 13.20 h – Lliurament  del premi al guanyador/a del Concurs del Cartell de la FMUAB19
 • 13.30 h – Actuació del Cor de la UAB, amb la direcció d’en Poire Vallvé, a càrrec de Cultura en Viu
 • 14 h      – Jam oberta de swing a càrrec del col·lectiu d’estudiants Swing Autònoma
 • 15h       – Exhibició de covers, a càrrec del col·lectiu d’estudiants Korean Club
 • 15.45 h – Proclamació de l’Hereu i Pubilla de la UAB, a càrrec de Pubillatge UAB
 • 16.15 h – Karaoke Ramen Club (Fins a les 18h)  
 • 17.45 h – Bon Ball Tenim, grup de xaranga
 • 18.30 h – Batalla de Galls i Gallines, organitzada per grup d’estudiants de la Facultat de Comunicació i Dinamització Comunitària (2h 15minuts)

    

   

 

Fira d'entitats i serveis de la comunitat UAB

De 13h a 17h a la Fira d’Entitats podreu trobar informació sobre els col·lectius, serveis i projectes de la UAB i saber quines activitats organitzen. 

  

  

 

 

 

T’atreveixes amb el Tabú?

  

Coneixes el joc del Tabú? Com creus que et sortiria en una altra llengua? Doncs vine a l’estand de Dinamització Comunitària entre les 15 h i les 17 h i demostra’ns quantes paraules podries dir en un temps limitat i quantes podries descobrir.

  

  

 

 

 

Les paraules, motor per al canvi!

  

Aquest any et proposem que tu també actuïs i donis un pas endavant per a lluitar contra el canvi climàtic. Des de la UAB posem el nostre gra de sorra per fer possible el canvi i et convidem a fer una proposta als governants perquè actuïn i promoguin universitats més sostenibles. Ho pots fer en l’idioma que vulguis! Vine a l’estand el Servei de Llengües de la plaça Cívica, el dia de la FMUAB i posa el teu missatge al nostre sobre.

  

  

 

 

 

Missió: delegats i delegades UAB

  

Vols conèixer en primera persona com és el dia a dia a dia dels delegats i delegades de la UAB? T’atreveixes a posar a provar la teva força i esperit de lideratge amb el grup? Vine a l’estand de Dinamització Comunitària entre les 13 h i les 15 h i coneix els representants d’estudiants que treballen dia a dia a peu d’aula!

  

  

 

 

 

Associació d’Estudiants Xinesos de la UAB

  

A banda d’una mostra de la cultura xinesa, amb empanadilles xineses, edamame i te amb llet, entre d’altres, hi trobareu informació sobre els projectes per la protecció del medi ambient que es realitzen a la Xina, i en particular el projecte Ant Forest. També podreu aprendre a fer nusos xinesos i fer-vos una foto en el photocall de panda!

 

 

 

Centre de Recursos per a Col·lectius

L’Aparador del Centre de Recursos per a Col·lectius i les exposicions que s’hi mostren tenen l’objectiu de donar visibilitat i posar en valor la tasca del teixit associatiu en la dinamització de la comunitat universitària. L’exposició d’aquest mes va dedicada als col·lectius que lluiten contra el canvi climàtic i que ofereixen una alternativa ecològica al Campus: Assemblea ecologista, L’Hortet de l’Autònoma i l’Assemblea Vegana.

 

 

Sala Teatre i Sala Cinema UAB

 

Sala Teatre

  

  

“Finestres”, exposició solidària d’Instagramers, exposició al vestíbul de la sala Teatre, programada per Cultura en Viu

  

  

De 16 h a 18 h Slam Poetry, programat per Dinamització Comunitària

  

 

 

 

Sala Cinema de la UAB

  

  

13.30 h Projecció especial de FM: This Changes Everything, d’Avi Lewis i Naomi Klein, programat per Cultura en Viu

 

 

 

Paradetes d'estudiants. Plaça del Coneixement

De 13 h a 21 h trobareu menjar, beguda i activitats dels col·lectius i grups classe de la UAB, entre la Facultat de Ciències de l'Educació i la Facultat de Lletres.

 • 13 h a 21 h Punt d’Informació de la FM. Trobareu tota la informació de la FMUAB19 a la Plaça del Coneixement (entre els edificis G5 i G6)
 • 13 h a 23 h Punt Lila, a la Facultat de Traducció i Interpretació. El Punt Lila és un estand informatiu i d'atenció dinamitzat per l’Observatori per a la Igualtat al qual es pot adreçar qualsevol persona que hagi viscut o presenciat una situació de violència de gènere durant la FMUAB19, o vulgui informació sobre els recursos que la UAB posa a disposició de la comunitat (intervenció, assessorament, acollida psicològica, etc). A més a més, trobareu les brigades d’estudiants que en coordinació amb el Punt Lila seran presents als diferents espais de la festa.
 • 14 h a 21 h Infosalut, estand d’informació sobre salut, sexualitat i consums. El Xiringu de Salut de la FAS dinamitza l’Infosalut, on podreu fer consultes als Agents de Salut i trobareu materials de salut sexual com preservatius i lubricants, alcoholímetres, jocs, i informació sobre drogues, sexualitat i gènere. A més de l’estand, hi haurà un grup d’Agents de Salut itinerants que posarà a prova allò que sabeu i feu habitualment en contextos de festa.

 

 

Escenaris. Plaça del Coneixement

 

 

Escenari Autònoma Actua 1

Davant del bar de la Facultat de Filosofia i Lletres, programat per Cultura en Viu

 • 13.30 h        Cable Obsession (pop amb suc) 
 • 15.15 h        Allez! (punk rock, ska, reggae i rap) 
 • 16.45 h        Cubicks (punk rock) 
 • 18.15 h        Bernat Ortega (DJ, electrònica, pop i house) 
 • 19.45 h        The Blue Flamingos (rock alternatiu) 

 

  

Escenari Autònoma Actua 2

  

Entre la Facultat de Ciències de l’Educació i la Facultat de Traducció i Interpretació, programat per Cultura en Viu

 

 • 15 h             Tupé (rock´n´roll) 
 • 16.30 h        Skoria (punk rock) 
 • 18 h             Reclutes (reggae i ska) 
 • 19.30 h        A Kontra Korrent (ska, reggae i punk rock) 

 

SAF, Servei d’Activitat Física

A les instal·lacions del SAF tindrà lloc, entre les 9 h i les 13 h, el Torneig interuniversitari de la Ferradura, organitzat pels Centaures de l'Autònoma.