Marina, companya del Mario, cerdanyolenc de 23 anys detingut
Marina, companya del Mario, cerdanyolenc de 23 anys detingut | Mónica Garcia

 

 

Cada setmana, el CDR de Cerdanyola convoca una concentració davant l'Ajuntament de Cerdanyola per demanar la llibertat dels presos polítics. Aquest 7 de novembre, els concentrats van afegir a les seves demandes el cas de Mario, un cerdanyolenc de 23 anys que va ser detingut el 16 de d'octubre durant les protestes a Barcelona contra la sentència del Procés.

 

 

Marina, companya de Mario, es va dirigir a les desenes de concentrats que van respondre a la convocatòria del CDR, i va denunciar la injustícia del cas i va demanar que se'n faci difusió. Segons va explicar Marina, el seu company es troba en presó preventiva des que el passat 16 de d'octubre va ser detingut a Barcelona durant les protestes contra la sentència del procés. “Mario és un castigat i una víctima més de la repressió de l'Estat”, va dir, insistint en què es tracta d'una “detenció arbitrària“.

 

 

 

 

Marina va narrar com es va produir la detenció: “es trobava tornant a casa amb la seva companya després d'una manifestació i agents de la secreta van aturar el cotxe de forma arbitrària”. Després d'aturar el vehicle, la detenció. “En la segona vista han rebutjat el recurs i en Mario seguirà en presó provisional“, va explicar Marina, qui va exclamar que “la presó preventiva està dissenyada per a altres coses, no per a un jove de 23 anys que va a una manifestació”.

 

 

Durant la concentració, membres del CDR i del grup de suport Llibertat Mario van vendre txapes i material per mostrar el suport al detingut i van recollir cartes per enviar-les al jove cerdanyolenc, qui es troba a la presó de Quatre Camins. Els manifestants també van escriure missatges d'ànim en dues cartulines penjades a la plaça: una pel Mario i l'altra per l'Edu Garzón, el cerdanyolenc detingut en la Operació Judes que es troba a la presó a Madrid.