La regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Gloria Urbano, parla durant la roda de premsa
La regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Gloria Urbano, explica el programa d'actes del 25N | Toni Alfaro

 

 

 

Els membres del govern de l'EMD i els treballadors de l'entitat es van formar en diversitat de gènere i feminisme el passat 6 de novembre. Així ho ha explicat la regidora de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament, Gloria Urbano, durant la roda de premsa sobre la programació d'actes pel 25N, Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, aquest divendres 8 de novembre. La formació forma part d'una sèrie de xerrades per als grups polítics i els treballadors municipals de tota Cerdanyola engegada per la regidoria, que ja s'han començat a fer també amb els partits al Ple municipal. 

 

 

Segons ha indicat Urbano, “a més de la formació que es va fer a l'EMD el dia 6, als vocals, presidència i treballadors, la idea és fer diverses xerrades“, com l'agendada pel pròxim dimarts 3 de desembre al Centre Cívic de Bellaterra. El taller – debat organitzat per l'Ajuntament portarà el nom “Violències masclistes i vida quotidiana” i es farà al voltant de les 19.30 h. Una sèrie de reflexions al voltant del feminisme i la diversitat de gènere que ja van començar aquesta Festa Major, amb la instal·lació del primer Punt Lila de Bellaterra.

 

 

Contra la violència i per la visibilització

 

La roda de premsa ha tingut com a centre el programa d'activitats pel Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el pròxim 25 de novembre. Una jornada que, tant en el mateix dia com en els dies anteriors i posteriors, organitzarà fins a 16 activitats de la mà del consistori i diferents entitats de la ciutat. I és que, afirmava Urbano, aquest dia vol servir per a “lluitar contra totes les violències masclistes que es produeixen arreu”. 

 

 

Programa d'activitats pel 25N a Cerdanyola
Programa d'activitats pel 25N a Cerdanyola | Ajuntament de Cerdanyola

 

 

Les activitats començaran 10 dies abans de la jornada de commemoració, amb la presentació del llibre Perséfone se encuentra a la Manada, de Natalia Fernández Díaz-Cabal, organitzada per la Plataforma Cultural Dones. Una de les seves representants, Mercè Adan, ha fet especial émfasi en el focus sobre les violacions en grup que, segons explicava, “es tracta d'un punt de vista que altres vegades no s'ha tocat tant perquè no era tan evident” com en els últims anys. 

 

 

 

També col·laboraran en els actes des del Museu d'Art de Cerdanyola. Des de l'equipament, Txema Romero ha explicat que un dels actes amb els que col·laboren, l'exposició “L'home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat“, vol mostrar que “hi ha altres visions de l'art al marge de la patriarcal i heterosexual”, i es proposa “deconstruir la visió del nu a l'art”, habitualment centrat en el cos femení. 

 

 

El mateix Romero ha destacat també la importància de la visibilització de la dona com a assignatura pendent, posant com a exemple que “si mirem els carrers de Cerdanyola, si traiem les santes i les reines, només hi ha sis carrers de Cerdanyola que tinguin nom de dona”. Una postura compartida per la regidora, que ha assegurat que forma part de la seva tasca: “el que estem fent és visibilitzar la transversalitat, i que el feminisme sigui arreu”.