Les primeres votacions ja s'han dut a terme al Centre Cívic
Les primeres votacions ja s'han dut a terme al Centre Cívic | Toni Alfaro

 

 

Els veïns i veïnes de Bellaterra ja poden votar amb total normalitat per les eleccions generals del 10N. La jornada electoral per decidir el president del govern d'Espanya i els diputats i senadors a les cambres representatives ha començat amb total normalitat a les 9 h, al Centre Cívic de Bellaterra, a la plaça Maragall.

 

 

L'única anècdota de l'obertura de la jornada de votacions ha sigut que dos vocals de les meses electorals no s'han presentat i, per tant, han hagut de ser substituïts per suplents. D'altra banda, les meses de votació dels districtes censals 20 i 40 de Cerdanyola del Vallès, corresponents a Bellaterra, s'han constituït de forma normal.

 

 

Les votacions s'han de fer al Centre Cívic de Bellaterra
Les votacions s'han de fer al Centre Cívic de Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

Es dóna així el tret de sortida a unes eleccions generals del 10 de novembre a Bellaterra en les que han de votar 2.065 electors al poble. Es tracta de la tercera jornada electoral en set mesos, després de les eleccions generals del 28 d'abril i les eleccions municipals i europees del 26 de maig.

 

 

Durant les anteriors eleccions generals, la participació es va situar al 84,7 %, un percentatge que se situava per sobre de qualsevol jornada d'eleccions generals prèvies celebrades al poble, superant en més d'un 5% la mitjana de participació del 79 % dels 11 últims anys. A més, dos bellaterrencs van presentar-se al Senat, tot i que no van assolir els vots suficients com per ser escollits a la Cambra Alta

 

 

 

 

El resultat de les anteriors eleccions del 28A va donar com a clar guanyador a Bellaterra a Junts per Catalunya-Junts (JxCat-Junts) amb 469 vots. El segon lloc va ser per Esquerra Republicana de Catalunya-Sobiranistes (ERC-Sobiranistes) amb 441 vots, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) amb 222 vots i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) amb 205 vots.

 

 

Quatre meses de votació

 

Com ja va passar a l'abril, tots els habitants de Bellaterra, inclosos els del Turó de Sant Pau, hauran de passar per les quatre taules de votació i dipositar el seu vot a les dues urnes, una per cada cambra (Congrés dels Diputats i Senat). I és que els habitants de Bellaterra podran estar vinculats a la secció censal 20 o 40, i hauran de consultar a quina taula els hi toca votar al mateix Centre Cívic.