L’Escola d’Arquitectura del Vallès presenta els resultats sobre el CO2 a Bellaterra

by | nov. 12, 2019 | Societat

Els vehicles privats són un dels principals causants de l'augment del CO2 | Jordi Tardós

 

 

El pròxim dijous 21 de novembre l’Auditori de l’Escola Ramon Fuster acollirà la presentació dels resultats de l’Estudi de Dependència del Carboni de Bellaterra. A les 19 h es convocarà a mitjans locals i autonòmics, així com a tots els interessats, per donar a conèixer les conclusions d’aquest pioner estudi impulsat per un conveni de col·laboració entre la Universitat d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i la Unió de Veïns de Bellaterra.

 

 

Per realitzar l’Estudi s’han visitat 40 edificis de Bellaterra. Aquests edificis han permès elaborar un informe sobre el nivell de dependència de carboni de la urbanització. Al març, els alumnes del màster universitari “Intervenció Sostenible sobre el Medi Construït” van començar a analitzar els edificis participants comprovant diferents dades com l’any de construcció de la casa, el sistema de calefacció utilitzat o els hàbits de consum energètic dins dels edificis.

 

 

Gràcies a aquesta anàlisi, Bellaterra ha aconseguit una radiografia del seu nivell de dependència del carboni i un full de ruta per millorar l’eficiència energètica i l’habitabilitat dels seus edificis.

 

 

Però aquesta no és l’única iniciativa en termes de sostenibilitat que s’ha impulsat a Bellaterra. Aquest estudi s’emmarca dins el projecte Bellaterra + Sostenible 2030, un conjunt de mesures i accions que pretenen convertir Bellaterra en una de les urbanitzacions més sostenibles de Catalunya.

 

 

Logo de l'Estudi per la Dependència del Carboni de Bellaterra

Logo de l'Estudi per la Dependència del Carboni de Bellaterra | Unió de Veïns

 

 

Bellaterra + Sostenible 2030

 

El projecte Bellaterra + Sostenible 2030, promogut per la Unió de Veïns de Bellaterra, té com a objectiu impulsar múltiples accions en la línia de la sostenibilitat i la reducció d’emissions. D’aquesta manera, també s’aconseguirà millorar la qualitat de vida dels bellaterrencs mentre es contribueix a la lluita contra el Canvi Climàtic.

 

 

A banda d’aquest Estudi, Bellaterra + Sostenible 2030 contempla nous canvis de reurbanització del territori, com la creació d’un eix verd que travessi Bellaterra de Nord a Sud, o bé promou la sobirania energètica i l’autoconsum solar fotovoltaic.

 

 

És per això que la Unió de Veïns va portar a Bellaterra el moviment Col·lectiu Solar, una iniciativa que promou la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a un cost súper-reduït gràcies a la compra col·lectiva. En l’actualitat ja s’estan realitzant les primeres instal·lacions de les 50 llars de Bellaterra que s’hi van sumar.

Vols llegir més…?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

[Vídeo] Quin és el funcionament de la UAB després de l’atac informàtic?

L’atac informàtic de la UAB ha afectat a més de 40.000 persones i 650.000 arxius. L’assalt s’ha executat amb un ransomware anomenat PYSA. Es tracta d’un programari maliciós que xifra els documents de la víctima i exigeix un alliberament per tornar-hi a accedir. Retratem com es viu la situació des de dins de la Universitat a través de testimonis que ho viuen en primera persona: com es fan les classes?, com és la comunicació entre docents i alumnat?, quines dificultats afegides existeixen dins del campus?

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

El taller de compostatge triomfa a Bellaterra

valoració molt positiva i “satisfactòria” del primer taller de compostatge organitzat per la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i la Plataforma Zero Emissions Objective (ZEO) organitzat el passat 17 d’octubre. L’objectiu del taller era potenciar la seva utilització a Bellaterra, la qual cosa s’ha complert amb èxit

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: